Стокооборотът на КНР и Русия още този година ще наближи

...
Стокооборотът на КНР и Русия още този година ще наближи
Коментари Харесай

Китайско-руски енергофорум бележи яки ръстове

Стокооборотът на КНР и Русия още този година ще наближи $200 милиарда - чакат се 190 милиарда, стана ясно по време на осъществения по концепция на Си Дзинпин енергофорум на 2-те страни. Ръстът на размера в износа на ток от Москва за Пекин е 33%, 23% е скокът при въглищата, 9,5% - при петрола и към 7% при газа по данни, изнесени от шефа на колоса Роснефт и екс вицепремиер Игор Сечин.

 Става въпрос за количества, в пари взривът е още по-висок - 64%. Договорените от КНР размери съветско тръбно синьо гориво в идващите години са над 1,5 трлн.куб.м или цялото 10-г. ползване на Европейски Съюз, който продължава да го внася по разнообразни пътища.

Отделно има договори и за полутечен газ от Кремъл. В същия ден Си е удовлетворен от успеха на прокитайската против проамериканската партия на локалните избори в Тайван. Тя победи и в столицата Тайпе, където кмет стана внукът на ген. Чанкайшъ.
Лидерът на ККП се радва също, че РФ,КНР и Средна Азия бяха посочени като цели за Казахстан при първата аудиенция на новоизбрания със 7-г. мандат президент Токаев, направена в Москва. Важното изказване бе напранено на персоналната му среща с Путин. Турция, която до момента мощно влияеше на политиката в Астана, отпада от уравнението.

Съединени американски щати са изолирани, макар ухажването им към Токаев. Казахстан е водач на останалите екссъветски републики - " станове ", и е основна страна в евразийския енергиен,икономически и боен пъзел и съюз на Москва и Пекин.

Данните са на съветския вицепремиер Новак, доказани от присъстващия на форума негов китайски сътрудник в ресора.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР