Стокооборотът между България и Румъния се е увеличил с близо

...
Стокооборотът между България и Румъния се е увеличил с близо
Коментари Харесай

Стокооборотът ни с Румъния се е увеличил с близо 40 процента

" Стокооборотът сред България и Румъния се е нараснал с близо 40% по отношение на предходната година и се чака до края на годината да надвиши 7 милиарда евро стокообмен! " Това заяви служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов при откриването на българо-румънския бизнес конгрес през днешния ден в Русе.

Във форума, проведен от Българо-румънската търговско-промишлена палата, взеха присъединяване близо 100 компании от двете страни. Преди срещата си с бизнеса, служебният министър на стопанската система Никола Стоянов разяснява двустранните стопански връзки.

" Това, което мен персонално като министър на стопанската система доста ме радва, е, че има български компании, които даже към този момент са водачи на пазара. Разбира се, доста компании имат осезаемо наличие, само че някои като варива, тестени произведения и така нататък към този момент са водачи. Сериозно наличие разбрах, че имаме в кредитиране даже, в обезпечаване. Това, което виждам сега като проблем е, че българските вложения в Румъния са в пъти по-големи от румънските в България и ще беседваме по този въпрос и ще разчитаме на подпомагане и от палатата ", сподели той.

Министър Николов добави, че страната ще насърчава взаимните начинания като присъединяване на румънски компании в профилирани изложби, по-добро показване на български артикули на румънския пазар и румънските артикули на българския пазар.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР