Стокообменът между България и Турция се е увеличил със 17.4

...
Стокообменът между България и Турция се е увеличил със 17.4
Коментари Харесай

Стокообменът с Турция скача със 17.4% през 2017 г.

Стокообменът сред България и Турция се е нараснал със 17.4 на 100 и доближава близо 3 милиарда евро за първите девет месеца на 2017 година.

Тези данни са били изнесени по време на среща на министъра на стопанската система Емил Караниколов с посланика на Турция у нас доктор Хасан Улусой, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система.

За интервала януари-септември 2017 година износът ни за Турция е бил в размер на 1,527 млрд.евро, което е 7.7 на 100 дял от общия експорт на страната и растеж от 12.5 на 100, по отношение на същия интервал на предходната година, показаха от икономическото ведомство.

Министър Караниколов и дипломат Улусой са разискали развиването на двустранните стопански взаимоотношения, като и двамата са подчертали върху опциите за усилването им. Посланик Улусой е подчертал, че над 3000 компании с турско присъединяване работят в България, както и че има сериозен интерес от нови турски компании за вложения в страната ни.

По думите му идното посещаване на турския министър на стопанската система при започване на февруари у нас, ще способства в допълнение за активизирането на комерсиалните връзки. Министър Караниколов е показал опциите за вложения в индустриалните зони в България.

Той е показал, че реализирането на плана за индустриална зона в региона на Кърджали ще ускори интереса на евентуални турски вложители, поради удобната локация и спомагателните благоприятни условия по Закона за поощряване на вложенията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР