Стокообменът между България и Швейцария се увеличава. Произведените в България

...
Стокообменът между България и Швейцария се увеличава. Произведените в България
Коментари Харесай

Внасяме най-много стоки от Швейцария

Стокообменът сред България и Швейцария се усилва.

Произведените в България и Румъния артикули бележат 10 пъти по-голям импорт за последните 10 години. За същия интервал износът на Швейцария към България и Румъния се е нараснал с 3 пъти.

Според разбор, изработен от Федералната митническа работа на Швейцария във връзка 10-годишнината от присъединението на България и Румъния към Европейския съюз, за интервала от 2000 до 2008 година вносът от Европейски Съюз нараства приблизително с 5 %, от Румъния - с 15 %, а от България вносът се усилва с 18 %.

Общият размер на вноса в Швейцария от страната ни за 2016 година възлиза на 261 млн. швейцарски франка.

Износът също бележи рекорден растеж. За миналата 2016 година износът на Швейцария към, България и Румъния бележи рекордния 1% от целия експорт на страната. След 2000 година комерсиалният продан с България нараства с 14 % годишно, а с Румъния - с 22%.

През 2016 година износът на Швейцария за България е на стойност 360 млн. франка, което е връх въобще в цената на изнесените за България артикули.

България и Румъния изнасят към Швейцария най-вече текстил, дрехи и обувки.

Основните артикули, които се изнасят от Швейцария за двете балкански страни са химически и фармацевтични артикули, които вършат съвсем половината от целия експорт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР