Стокообменът между България и Република Корея бележи 48% ръст за

...
Стокообменът между България и Република Корея бележи 48% ръст за
Коментари Харесай

Министър Караниколов: През 2018 г. стокообменът между България и Корея е нараснал с близо 48%

Стокообменът сред България и Република Корея бележи 48% растеж за 2018 година и доближава 286.6 млн. $. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на българо-корейски бизнес конгрес в Сеул. Програмата на министър Караниколов е част от формалното посещаване на министър-председателя Бойко Борисов в Република Корея.

По време на форума икономическият министър посочи, че с изключение на от повишаване в количествено отношение, България е заинтригувана и от нашарване на стоковата конструкция на взаимната търговия. По думите му капацитет за увеличение на нашия експорт към Република Корея има на редица хранителни артикули, зърно, месо, етерични масла, кисело мляко, зеленчуци, химикали, фармацевтични произведения, елементи за машини, електроника и текстил.

Министър Караниколов акцентира още, че страната ни е подготвена да разшири поддръжката си за бъдещи корейски планове у нас изключително в региона на автомобилостроенето, електрониката и електрооборудването, високотехнологичните и иновационни производства. „ България се ангажира да развива новаторски производства с висока добавена стойност. Икономическата ни политика е фокусирана върху разширението на разнообразни браншове като осведомителни и информационни технологии, екологични технологии и нововъведения “, добави той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР