Стокообменът между България и провинция Бавария е над 1 млрд.

...
Стокообменът между България и провинция Бавария е над 1 млрд.
Коментари Харесай

Над €1 млрд. на годишна база е стокообменът ни с Бавария

Стокообменът сред България и провинция Бавария е над 1 милиарда евро на годишна база. За 2018г. доближи рекордни стойности от 1.3 млрд.евро. Над 930 баварски компании развиват индустриална и комерсиална активност в България.

Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на гала по връчване на Наградата на Баварското посланичество в България.

По думите на зам.-министър Борисов измежду баварски компании, които развиват активност в страната ни, са както интернационално опериращи софтуерни концерни, водещи автомобилни производители, банкови и застрахователни институции, по този начин и доста дребни и междинни компании от разнообразни браншове на стопанската система.

" В редица области българо-баварското съдействие бележи достижения и открива нови благоприятни условия за взаимоотношение, а Германия е наш главен стратегически сътрудник ", добави той.

Според зам.-министър Борисов предпочитаните браншове с опция за сполучливо коопериране с Бавария са аутомотив бранша, осведомителните технологии, електрониката и електротехниката.

Според него капацитет за развиване има и в области като строителство, машиностроене, химическа и хранително-вкусова индустрия, превоз и логистика, запазване на околната среда и опазване на здравето.

Според Борисов страната ни се е трансформирала в благонадежден стопански сътрудник, водач в района по финансова непоклатимост, макроикономическо развиване и положение на кредитния рейтинг.

На събитието участваха още доктор Митко Василев, основен шеф на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и представител на Бавария в България и Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция " Европа и панаирно дело " в Баварското държавно министерство на стопанската система, районното развиване и енергетиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР