Стокхолмският комитет за именуване на улици смята, че е нецелесъобразно

...
Стокхолмският комитет за именуване на улици смята, че е нецелесъобразно
Коментари Харесай

Стокхолм не иска да преименува улицата на руското посолство

Стокхолмският комитет за именуване на улици счита, че е нецелесъобразно улицата в Стокхолм, където се намира съветското посолство, да се преименува на името на украинския президент, заяви TV4.

След съветската специфична военна интервенция в Украйна, в Стокхолм беше проведена акция за преименуване на Gjorwellsgatan, където се намира съветското посолство, на Zelenskyjgatan.

Председателят на комисията Оле Зетерберг прикани за нерешителност по въпросите на преименуването на улици, защото това може да докара до проблеми. По думите му за това са нужни доста безапелационни аргументи.

Той също по този начин сподели, че са пристигнали доста оферти по въпроса, в това число от хора, живеещи на тази улица, които упорстват да се резервира настоящето име в чест на Карл Кристофър Джьоруел-старши, библиотекар и публицист, и Карл Кристофър Джорджуел-младши, проектант.

„ Не считаме, че е вярно да назоваваме улиците на жив човек като Зеленски. Ние не го вършим в Стокхолм “, акцентира той.

Той предложи елементи от близкия парк Mariebergsparken да бъдат преименувани да вземем за пример на площад „ Свобода на словото “, площад „ Солидарност “ или „ Свободна Украйна “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР