Стокхолмската полиция разреши поредната демонстрация с изгаряне на Корана, която

...
Стокхолмската полиция разреши поредната демонстрация с изгаряне на Корана, която
Коментари Харесай

Полицията в Стокхолм разреши поредна акция с изгаряне на Корана

Стокхолмската полиция позволи следващата проява с изгаряне на Корана, която ще се организира до джамия, заяви Шведското радио. През пролетта стокхолмската полиция отхвърли такова позволение, само че съдът, до който се обърнаха уредниците на акцията, призна решението на чиновниците на реда за неправилно. Сега органите на реда се базират на правосъдно решение, съгласно което " отводът за осъществяване на обществено заседание би трябвало да има ясна връзка с опасения за нарушение на реда и сигурността ", каквато полицията не вижда в тази ситуация.

Според шведския ефирен канал SVT, 30-годишен мъж от столичното предградие Ерна има намерение да организира акцията покрай джамията на площад „ Медбориялплатсен “ през втората поливина на деня. Полицията не е дала " категорично позволение за изгаряне " на свещената книга на мюсюлманите, само че в решението се споделя, че това е " проява против Корана ". Там също по този начин се показва, че сега Столичната област има възбрана за палене на огън заради изсъхнало и горещо време и нарушаването й може да докара до санкция. На собствен ред TV4 заяви, че чиновниците на реда са извикали подкрепления от цялата страна, с цел да се оправят с възможни вълнения по време на събитието, в деня, когато мюсюлманите честват един от най-големите си празници - Курбан Байрам.

В началото на февруари с полицията се свързаха уредниците на две акции, по време на които трябваше да се провежда изгарянето на Корана пред посолствата на Турция и Ирак в Стокхолм. Въпреки това, следвайки рекомендацията на шведската полиция, полицейското ръководство отхвърли позволение на уредниците с аргумента, че сходни дейности преди този момент са предизвиквали закани против страната и нови дейности съществено ще усилят риска от терористични офанзиви. Това решение беше подложено на критика от редица юристи, които смятаха, че законът не дава право на полицията да прави това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР