Стоичков отново вкарва голове в испанския футбол. Но това не

...
Стоичков отново вкарва голове в испанския футбол. Но това не
Коментари Харесай

Стоичков отново вкарва в Испания

Стоичков още веднъж вкарва голове в испанския футбол. Но това не е българската мегазвезда от 90-те години, отбелязал над 100 попадения за Барселона. Този път не става дума за Христо Стоичков - голмайстора на международно състезание и носителя на " Златната топка ". Един футболист от втородивизионния Ейбар има към този момент пет гола за сезона, като ги вкара в последните четири кръга и демонстрира страхотна форма. Той е вписан в картотеките, в листата на реализаторите, а и в новините в Испания просто като " Стоичков ". Такова е неговото предпочитание, откогато играе професионално, разкрива corner.dir.bg.
Имената му по рождение са Хуан Диего Молина Мартинес, само че във футбола той се подвизава единствено с семейството на българския кумир на татко му. Таткото се среща с Камата в Барселона преди години и дава на момчето си като име семейството на именитата осмица.
Стоичков минава през академията на Еспаньол в Каталуня, преди да играе в четвърта и трета дивизия на Испания с тимове като Касерено, Сан Роке, Линенсе, Алкоркон, а през предишния сезон - във втородивизинните Майорка и Сабадел.
През лятото подписа тригодишен контракт с изпадналия от елита Ейбар, който е и един от любимците за промоция.
Тимът потегли нерешително в сезона, само че в последните 4 кръга Стоичков заби 5 гола - по 2 на Реал Сосиедад В и Хихон, както и във вратата на Ибиса в неделя. Така
Ейбар се изкачи пети в класирането и ще се бори да се върне в Примера, а Стоичков е втори измежду реализаторите в Сегунда. Пред него с 6 гола е единствено Умар Садик, нигерийската звезда на водача Алмерия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР