Стогодишнината от рождението на папа Йоан Павел Втори, тържествено отбелязвана

...
Стогодишнината от рождението на папа Йоан Павел Втори, тържествено отбелязвана
Коментари Харесай

Педофилски скандал помрачи годишнината от рождението на папа Йоан Павел Втори

Стогодишнината от рождението на папа Йоан Павел Втори, тържествено отбелязвана в Полша през този уикенд, бе помрачена от излязъл през днешния ден по кината документален филм за педофилски дейности в католическата черква, укривани от назван по име локален свещеник, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Веднага откакто бе публикувана лентата " Игра на гоненица ", гледана непосредствено посредством ЮТюб от близо 80 000 души, примасът на Полша архиепископ Войчех Полак прикани Светия трон " да стартира процедури " по упоменатите във кино лентата случаи.

Втора документална творба на самостоятелния публицист Томаш Секелски, споделя в детайли историята на двама братя, които са били измежду жертвите на полови гаври, осъществени от духовник, разполагал с безмълвната, само че явна поддръжка на Едвард Яняк, свещеник на Калишката епархия в Централна Полша.

" Филмът " Игра на гоненица ", който изгледах преди малко, демонстрира, че нормите в отбрана на децата и юношите, настоящи в Църквата, не са били спазени ", съобщи примасът на Полша във видеопослание, публикувано от католическата организация KAI.

" Като претрупан от епископата със закрилата на децата и юношите насочвам искане Светият трон да открие посредством нунциатурата си процедура по силата на motu proprio (апостолическото обръщение, бел. АФП) на папа Франциск за отсъствието на реакция, наложителна съгласно закона ", настоя той.

Предходният документален филм на Томаш Секелски, озаглавен " Само не казвай на никого ", излезе преди година и бе гледан към 23,5 милиона пъти на ЮТюб. Навремето той провокира потрес и реакции от най-високите върхове на католическата подчиненост и на властта, само че от този момент въпросът горе-долу изчезна от общественото пространство.

И двата кино лентата слагат казуса за отговорността на католическия клир, без обаче да проучват неналичието на реакция от страна на Св. Йоан Павел Втори, уважаван в Полша и до през днешния ден, по време на продължителния му понтификат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР