Стогодишнината на Citroën ще бъде чествана на изложението Époqu`auto от

...
Стогодишнината на Citroën ще бъде чествана на изложението Époqu`auto от
Коментари Харесай

Честват 100 години Citroën на изложението в Лион

Стогодишнината на Citroën ще бъде празнувана на ревюто Époqu`auto от 8 до 10 ноември 2019 година, със забележителни щандове, обхващащи цялата история на френската марка.

Изложбеният център в Шасиьо - Eurexpo Lyon, ще разполага с три разнообразни платформи (включително централен щанд на повърхност от 750 кв. м), всичко това, което Citroën е произвеждал - известни, спортни и екзотични коли, откакто първият Type A Torpédo напуща фабриката с логото на Citroën.

Тридесет модела, в това число 2CV Type A от 1949, Traction 7C и кабриолетът Traction 15, DS 19, Mehari и впечатляващите Ami Super Break и откритата Visa, ще бъдат показани в основната експозиция (зала 5), отдадена на производителя с двата шеврона, до момента в който на площад Lumières (под купола) ще бъдат показани шест специфични автомобила.

Посетителите на ревюто в Лион ще открият още президентския SM, DEF Chaperon Coupé Dandy и доста необичаен TUB от 1939 година, а също по този начин ще могат да участват на конференция, проведена на 10 ноември от 11:00 ч, със забележителното наличие на Анри Жак Ситроен, внук на Андре Ситроен.

Любителите на моторния спорт също няма да бъдат забравени, защото Citroën Sport ще показа седемнадесет автомобила, създадени за рали и рали рейд, дисциплини, в които марката се отличава от 1965 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР