Сто полудиви патици бяха разселени във водоеми на територията на

...
Сто полудиви патици бяха разселени във водоеми на територията на
Коментари Харесай

Ето какво направи Ловно-рибарското дружество в Ловешко

Сто полудиви патици бяха разселени във водоеми на територията на Ловно-рибарското сдружение в Ловеч, заяви ръководителят на сдружението инж. Дико Йорданов. Пернатите, които са от базата в Луковит, бяха разселени в четири язовира и коритото на река Осъм, разяснява Българска телеграфна агенция.

По 20 патици са пуснати в язовир „ Света ” в Угърчин, язовир „ Каленик ”, язовир „ Радотина ” в землището на село Радювене, микроязовир „ Тръвта ” край село Стефаново. Останалите 20 полудиви патици са разселени по поречието на река Осъм на териториите на селата Българене и Абланица. 

По думите на Йорданов това е първото разселване на дивеч за тази календарна година. Предстои стартирането на елен " Лопатар " в ловните територии на осем дружини, където до момента в никакъв случай не е имало такива животни. Аклиматизационните огради към този момент са построени. Там елените ще живеят най-малко месец, като през този интервал за тях ще се грижат ловците. 

На територията на всичките 50 ловни дружини ще бъдат разселени и общо 1500 фазана. Първият стадий е плануван за началото на лятото, вторият – през септември.

От Ловно-рибарското сдружение в Ловеч са декларирали още 100 яребици и 20 заека.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР