Сто осемдесет и осем вещи и творения, свързани с художника

...
Сто осемдесет и осем вещи и творения, свързани с художника
Коментари Харесай

Вещи, свързани с Пикасо, бяха продадени на търг за над 6 милиона евро

Сто осемдесет и осем движимости и творения, свързани с художника Пабло Пикасо, бяха продадени на търг от аукционната къща " Сотбис " за 6,1 милиона евро , съобщи Франс прес.

Това е първият аукцион, извършен в Лондон, след смекчаването на ограничаващите ограничения , свързани с пандемията от новия ковид. 

Наддаванията се организираха в интернет, ниша, която от Сотбис желаят да попълнят и развият при възможна поява на втора вълна от Ковид-19. На колекционерите бяха препоръчани рисунки, керамики даже и палитри на великия художник, с които е нарисувал някои от най-известните си платна. 

Керамиката " Голяма ваза с голи дами " от петдесетте години на предишния век откри покупател за 482 хиляди евро и се трансформира в звездния лот на аукциона.

Около шейсет предмета бяха изложени на търга от внучката на създателя, Марина Пикасо. Останалата част от лотовете бяха препоръчани от частни сбирки. " Сотбис " отвори порти за ценителите в понеделник, откакто бяха смекчени ограничаващите ограничения, свързани с Ковид-19, напомня организацията. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР