Сто и шест хиляди годишни електронни винетки са издадени чрез

...
Сто и шест хиляди годишни електронни винетки са издадени чрез
Коментари Харесай

Издадените електронни винетки на хора с увреждания от началото на годината са 106 000

Сто и шест хиляди годишни електронни винетки са издадени посредством дирекциите " Социално подкрепяне " от началото на годината. Те са безвъзмездни за хората с увреждания и са за сметка на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), оповестиха от АПИ.

От това право могат да се възползват хората с 50 на 100 понижена продуктивност, както и фамилиите, които отглеждат деца с трайни увреждания. Съгласно Закона за пътищата, правото е за един автомобил с мощ до 160 к.с.

На 31 януари 2020 година изтичат 4 860 безвъзмездни е-винетки . Проверка за периода на годност на е-винетките, отпуснати посредством Агенцията за обществено подкрепяне, може да бъде направена на уеб страницата на АПИ api.bg и на уеб страницата bgtoll.bg. Директният линк за инспекция е https://check.bgtoll.bg, показват от АПИ.

Препоръчително е заявките за възобновяване на е-винетките да бъдат подавани, когато наближи крайната дата на валидността им. Процедурата лишава към 10 дни за издаване на нова винетка.

Хората, които имат право на е-винетка , издавана посредством Агенцията за обществено подкрепяне, би трябвало да подадат заявление в съответната районна дирекция по сегашен адрес - персонално, с писмо или по електронен път с електронен автограф. Социалните служби обработват документите в 7-дневен период.-->

Агенцията за обществено подкрепяне изпраща ежедневно обработените поръчки на Агенция " Пътна инфраструктура " , която издава е-винетката в границите на идващия работен ден.
При прекачване на собствеността на пътното транспортно средство, промяна на регистрационните табели или бракуване на автомобила, да вземем за пример, безплатната е-винетка не следва автомобила. В този случай правоимащият би трябвало в период до три работни дни да уведоми АПИ, с цел да може да получи нова безвъзмездна винетка до приключването на валидността на първата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР