Сто и единадесетото издание на най-голямото колоездачно състезание в света

...
Сто и единадесетото издание на най-голямото колоездачно състезание в света
Коментари Харесай

През 2024 г. обиколката на Франция ще започне от Флоренция

Сто и единадесетото издание на най-голямото колоездачно съревнование в света - Обиколката на Франция, ще започва от италианския град Флоренция в област Тоскана, оповестиха уредниците на конкуренцията.

Стартът ще бъде даден на 29 юни 2024 година в центъра на града, като ще има особено посвещение на Джино Бартали, който е считан за най-известния италиански колоездач преди Втората международна война. Той печели два пъти " Тур дьо Франс " - през 1938 и 1948 година, както и три пъти " Джиро д`Италия " - през 1936,, 1937 и 1946 година.

Организаторите показаха още, че за пръв път в над вековната историята на Тура стартът му ще бъде даден в Италия. Освен във Флоренция, в северната част на страната ще бъдат извършени още два стадия, като те ще преминат през районите Емилия-Романя и Пиемонт.

През 2024 година Обиколката на Франция ще приключи в Ница на 21 юли, а не в Париж, каквато е традицията. Това се постанова поради подготовката на френската столица за Олимпийските игри, които ще стартират на 26 юли.

В тазгодишното издание на Тур-а ще вземат участие 22 отбора и общо 176 състезатели. “Тур Дьо Франс ” стартира на 1 юли (събота) от Билбао и ще завърши на 23 юли (неделя) с парадния стадий до Париж.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР