Сто и двама лекари се подписаха под декларация в защита

...
Сто и двама лекари се подписаха под декларация в защита
Коментари Харесай

Неадекватно: Екипът на Педиатрията с подписка в защита на директора си

Сто и двама лекари се подписаха под декларация в отбрана на шефа на столичната Педиатрия и на екипа, поел случая на 3-годишния Александър, който предходната седмица умря след циркулиране в три лечебни заведения.
Случаят провокира необятен публичен отзив и стигна до премиера Бойко Борисов. Директорите и на трите лечебни заведения, в които родителите на детето са търсили помощ – Педиатрията, болница „ Лозенец” и „ Пирогов”, са отстранени от постовете си до привършване на следствието. Отстранена е и лекарката, прегледала детето в Педиатрията.

Проверката демонстрира, че 3-годишният Александър е умрял от двустранна хеморагична пневмония.

„ Имало е предложение детето да се хоспитализира в други лечебни заведения в съседство, тъй като детето не е било оценено като тежко. Самата майка е упорствала да бъде признато тук. Детето е признато, направени са му изследвания”, съобщи пред NOVA доктор Димитър Калайков, зам.-директор на педиатричната болница.

Той удостовери, че има случаи на върнати деца, само че това се случвало нормално през зимния интервал, когато има повече болни.

„ Нашата болница има единствено 87 кревати, запълват се доста бързо. Не е доста постоянно, само че се случва да ги препращаме към други лечебни заведения”, съобщи доктор Калайков.

Проф. Радка Тинчева изрично отхвърли деца да са преглеждани или настанявани за лекуване във фоайето и коридорите на болничното заведение.

„ Не съм виждала да се преглежда дете в коридора, нито да се настанява в коридора”, съобщи проф. Тинчева.

„ Много рисков е този феномен, в който в един ден се обезглавяват три лечебни заведения. Много рисков е фактът да се вменява виновност на човек, която не е доказана”, съобщи доктор Даниел Илиев.

Някои български лекари по този начин и не схванаха, че недоволството не е против ВСИЧКИ лекари, а против тези, след чиито " грижи " умират пациенти.

Никой не е изрекъл и една неприятна дума против благородния и човечен труд на българския доктор.

А шефовете на трите елитни лечебни заведения не са уволнени, а единствено отстранени, до момента в който трае инспекцията за трагичнната гибел на 3-годишно българче.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР