Сто двадесет и девет страни подписаха в ООН подготвена от

...
Сто двадесет и девет страни подписаха в ООН подготвена от
Коментари Харесай

129 държави подписаха декларация на САЩ за борба с наркотиците

Сто двадесет и девет страни подписаха в Организация на обединените нации готова от Съединени американски щати декларация за битка с опиатите , които съгласно президента Доналд Тръмп са опасност за публичното опазване на здравето и националната сигурност, съобщи Ройтерс.
 
За да вземат участие в срещата на високо ниво с Тръмп в Организация на обединените нации , отдадена на битката с опиатите, страните трябваше да подпишат едностраничен " апел за деяние за справяне с казуса с опиатите ".

 
Тръмп, който от дълго време се изрича надменно за изгодата от Организация на обединените нации, през днешния ден съобщи, че " капацитетът (на ООН) постепенно, само че несъмнено бива сбъднат ".
 
Страните, които подписват декларацията на Съединени американски щати с необвързващ темперамент, дават обещание да разработят национални проекти за деяние за намаление на търсенето на опиати посредством обучение, да положат повече старания в лекуването, да укрепят интернационалното съдействие в правораздаването, правоприлагането и опазването на здравето и да осуетяват производството.

 
" Ако предприемем тези стъпки дружно, можем да спасим живота на безчет хора по всички краища на света ", съобщи Тръмп.-->
 
" Наркотиците са свързани с проведената престъпност, противозаконните финансови потоци, корупцията и тероризма. Жизненоважно за публичното опазване на здравето и националната сигурност е да се борим с наркозависимостта и да спрем всички форми на трафик и контрабанда, които обезпечават финансиране на незаконните транснационални картели ", сподели още президентът на Съединени американски щати.
 Доналд Тръмп БГНЕС
На срещата на върха за мир по случай 100-годишнината от рождението Нелсън Мандела , генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани страните по света да надграждат наследството му.
 
Мандела е лежал 27 години в пандиза за битката си против расисткото държавно управление в РЮА. Срещата на върха за мир означи и 70-годишнината на Всеобщата декларация за правата на индивида. РЮА откри скулптура на Мандела в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк във връзка срещата на върха. " Днес си спомняме за един умен и заслужен човек, който неуморно работеше за мир и достолепие за хората на всички места. Това е задачата на нашата организация, а като водачи това е нашата отговорност ", сподели Гутериш.
 
" Нека се ангажираме да надграждаме наследството, с цел да могат всички хора на всички места да се радват на мир, благополучие и стабилно развиване ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР