Стивън Уилсън от Европол ще бъде гост на регионалното събитиеСтивън

...
Стивън Уилсън от Европол ще бъде гост на регионалното събитиеСтивън
Коментари Харесай

Топ експерти идват на форум по киберсигурност в София

Стивън Уилсън от Европол ще бъде посетител на районното събитие

Стивън Уилсън, началник на Европейския център за битка с киберпрестъпленията към Европол, ще взе участие във форума за киберсигурност в София

Ръководителят на Европейския център за битка с киберпрестъпленията към Европол (EC3) Стивън Уилсън идва у нас за Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа, който ще се организира на 30 и 31 октомври в Интер Експо Център София.

Форумът, проведен от Международната академия за образование по киберразследвания, ГДБОП – Министерство на вътрешните работи и IDC България и в партньорство със Съвета на Европа, се чака да събере над 300 топ специалисти по киберсигурност от обществения и частния бранш, представители на правоохранителните органи от над 20 страни, неправителствени организации, университети и медии.

Специално за форума в София ще дойдат и част от експертите в ядрото по осведомителна сигурност на Фейсбук. Четиримата специалисти ще създадат презентации и уъркшопи през първия и втория ден, по време на които ще показват по какъв начин обществената мрежа подсигурява сигурността на своите артикули и услуги и също така ще дадат скъпи препоръки на потребителите по какъв начин да се пазят онлайн.

Акцент на форума тази година ще бъде построяването на ефикасни публично-частни партньорства в региона на киберсигурността, като водещи специалисти от Съвета на Европа и Европейската организация за киберсигурност (ECSO) и други организации ще показват своя метод.

Програмата ще включва презентации, полемики, демонстрации, положителни практики и уъкршопи, групирани в три тематични потока: „ Държава и политики ”, „ Бизнес ” и „ Бъдеще ”. Панелите ще обзет настоящи тематики, включително предприемачество в областта на киберсигурността, ръководство на киберриска, проби за прониквания, интернет на нещата и сигурност, сигурност в облака, разпространяване на Рансъмуер, финансови и финтех компании, виртуални валути и тяхната регулация, новия правилник за отбрана на персоналните данни и други
още по тематиката
Голям интерес се чака към полемиката за и срещу регулирането на дроновете, която ще се организира в края на първия ден, оповестиха уредниците.

„ За четвърти път съумяваме да обединим напъните на всички браншове и да потвърдим успеваемостта на публично-частните партньорства в областта на киберсигурността ”, съобщи Албена Спасова, ръководител на УС на Международната академия за образование по киберразследвания. „ Според нас, това е верният метод за противопоставяне на киберпрестъпления. И големият интерес към форума на национално и интернационално равнище потвърждава, че сме на прав път ” добави тя.

„ Информационната сигурност е съществено тестване за организациите и изисква съществени вложения ”, разяснява Нели Вачева, шеф на IDC България. „ 65% от участниците в неотдавна провела се конференция по осведомителна сигурност на IDC декларират, че са разпознали редица пробиви в сигурността през последната година, а 21% не знаят дали са имали такива ”.

Данните сочат, че измежду най-често срещаните отрицателни резултати от пробивите са: загуба на данни на клиенти (в 28% от случаите), блокиране на бек-енд интервенции, блокиране на уеб страници, загуба на данни за чиновници и разноски, свързани с малуер, добави Вачева.

Четвъртият районен конгрес по киберпрестъпност и киберсигурност за страните от Югоизточна Европа се провежда със спонсорството на Фейсбук, Microsoft, Аматас, Мнемоника и Нетера. Участието във форума е платено, само че са планувани отстъпки за представителите на държавната администрация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР