Стивън Стамкос вкара гол и подаде за още два, а

...
Стивън Стамкос вкара гол и подаде за още два, а
Коментари Харесай

Тампа Бей достигна кота 20 преди всички

Стивън Стамкос вкара гол и подаде за още два, а Тампа Бей надделя Колорадо с 5:2 и стана първият тим в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) с 20 победи. Светкавиците са първи в Атлантическата дивизия с актив от 42 точки и водят с пет пред Торонто, който победи Калгари с 2:1 в мач от програмата на лигата за сряда.
Final numbers from tonight’s 5-2 win! #COLvsTBL pic.twitter.com/vAHSZ8TQ20
— Tampa Bay Lightning (@TBLightning) December 8, 2017

Стамкос, който имаше гол и две асистенции за предните си осем мача като цяло, вкара 12-та си шайба за сезона рано в първата третина. Той асистира на Владислав Наместников за победния гол при 8:09 минута игра във втората част, а по-късно подаде и за попадението на Алекс Килърн. Крис Куниц и Брейдън Пойнт също вкараха по един гол, а Петер Будай избави 28 удара на вратата на Тампа Бей в петия си мач за сезона.

Габриел Ландеског, който се завърна в състава на Колорадо след изтърпяване на наказване, вкара след 1:21 минути игра в мача, а Ерик Джонсън означи второто попадение за гостите. Тампа Бей води в НХЛ с 42 точки, до момента в който водачът в Западната конференция Лос Анджелис към този момент е с 41 след победа с 4:3 след продължение против Отава. Кралете завоюваха за седми следващ път в лигата, откакто Дрю Дъфти се разписа 32 секунди след началото на спомагателната част. Дъстин Браун, Алекс Иафоло и Танър Пиърсън вкараха другите голове за домакините.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР