Стивън Езе и неговият агент доктор Ожоре Ока отрекоха пред

...
Стивън Езе и неговият агент доктор Ожоре Ока отрекоха пред
Коментари Харесай

Езе отрече, че иска да се върне в Локо и обвини Христо Крушарски в лъжа

Стивън Езе и неговият сътрудник лекар Ожоре Ока отхвърлиха пред Sportal.bg появилата се информация преди дни, че футболистът желае да се върне в носителя на Купата на България - Локомотив (Пловдив). Двамата пожелаха името на бранителя да не бъде замесвано в трансферни спекулации, а Езе отговори на няколко въпроса, свързани с престоя му на " Лаута ". Нигериецът описа за работата си с наставника Бруно Акрапович, слуховете, че е бил покрай това да облече екипа на градския противник Ботев (Пловдив), както и за новия си тим ФК Тобол. На въпрос дали не дължи опрощение на притежателя на " смърфовете " Христо Крушарски, Езе изрази мнение, че той и сътрудникът му би трябвало да получат такова от боса на Локо.
 Езе желал да се върне на " Лаута "
Как си? Как прекара дните без мачове?
Преди всичко желая да употребявам опцията да пожелая здраве на всички в България по време на пандемията от COVID-19. Също по този начин на тези, които изгубиха своите близки. Мислите ми и молитвите ми са постоянно с тях. По време на пандемията упражнявах, с цел да бъда подготвен и здрав, когато мачовете се завърнат. Беше малко необичайно, че не можем да играем футбол, само че да бъдеш жив и здрав е най-важното.

Сега си футболист на Тобол. Какво мислиш за тима и по какъв начин избра тъкмо него?
Решението ми да дойда във ФК Тобол беше елементарно. Когато договорът ми с Локомотив (Пд) завърши през декември 2019 година, от ФК Тобол потърсиха моя сътрудник доктор Ожоре Ока. Всичко друго е история. Клубът има доста добра конструкция и почитатели. Най-важното е, че управлението, треньорите и почитателите ме желаеха. Много съм благополучен, че съм тук.
 Локомотив (Пловдив) - Спартак (Търнава) 2:0 @@@
Как се стигна до прехвърлянето ти в Локомотив? Не е типично за клубовете у нас да притеглят футболисти напряко от Африка.
Играх за Нигерия в шампионата КАН през януари 2018 година, в Мароко. Моят сътрудник и човек на Локомотив желаеха да се забележим. Беше елементарно решение, тъй като желаех да покажа моя гений в българското състезание. Агентът ми оказа помощ да се разберем с клуба ми в Нигерия - Кано Пиларс. Така пристигнах в Пловдив през февруари 2018 година. Позволете ми да употребявам опцията да кажа, че Локомотив не заплати нито едно евро на моя някогашен клуб или пък комисионна на сътрудника ми. Дойдох тук като свободен сътрудник. Въпреки че имах доста благоприятни условия да причисля към различен клуб, предлагащ ми по-добра заплата, аз избрах Локомотив, тъй като с сътрудника ми почувствахме, че това ще бъде добре за моята кариера.

Какви бяха първите ти усещания от страната ни, когато дойде? Беше ли шокиран от студеното време в начало?
Беше зима, когато пристигнах в Пловдив. Валеше доста сняг, беше доста студено и ми лиши време, до момента в който се приспособя към времето. Също по този начин започнах да играя незабавно щом дойдох и нямах никакво време да привикна с времето и тима. Не беше елементарно. Мисля, че най-после се показах добре. Влюбих се в Пловдив и почитателите на клуба неотложно, треньорите в тима ме подкрепяха. Първите ми усещания бяха доста положителни.
 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) II част @@@
Защо избра да заминеш за Тобол, а не остана в Локомотив? Тук беше основен състезател в проектите на Бруно Акрапович.
Наистина се любувах на времето в Локомотив поради почитателите. Също по този начин треньорът Бруно Акрапович ме поддържаше доста и ми помагаше. Накрая взех решение да приема друго предизвикателство и опитам друга просвета. Можех да остана дълго в тима поради треньора и почитателите, само че има някои неща, които е по-добре да не споделям в медиите. Продължих напред и вардя единствено спомените за клуба и специфичните почитатели.

Колко пъти шефовете в Локомотив пробваха да те задържат?
Клубът беседва с сътрудника ми и в началото желанието ми беше да остана. Промених решението си, откакто се случиха някои неща, които не ми харесаха. Включвам някои изявленията, които хора от клуба дадоха в медиите. Аз съм невъздържан и почтен човек. Няма по какъв начин да заставам на място, където не се усещам благополучен. Затова взех решение да напусна.
 Лудогорец - Локомотив (Пловдив) @@@
Вярно ли е, че от Левски и ЦСКА-София са пробвали да те привлекат?
Не мога да ти кажа кои тимове се пробваха да ме привлекат. Нека кажем, че доста клубове разговаряха с сътрудника ми, когато контрактът ми изтече. Щастлив съм, че избрахме ФК Тобол. Наистина съм благополучен тук.

Имаше спекулации, че можеш да облечеш екипа на Ботев (Пд).
Обичам почитателите на Локомотив прекалено много. Нямаше да отида в Ботев (Пловдив). Не ненавиждам Ботев и нямам нищо срещу клуба. Дори им поисквам всичко хубаво, само че обичам Локомотив повече.
 Локомотив (Пловдив) - Страсбург @@@
Част си от историята на Локомотив със спечелването на Купата. Можеш ли да опишеш страстта, която почувства тогава?
Да спечелим Купата за почитателите на Локомотив ме направи доста благополучен. Те заслужаваха трофея доста и беше още по-специално, че това се случи против локалния противник Ботев. Беше хубаво да ги забележим толкоз щастливи. Това е миг, който няма да не помни в никакъв случай.

Спомням си какво се случи във Франция, когато Локомотив трябваше да играе реванш със Страсбург. Първо не получи виза, само че по-късно дойде със аероплан и даже попадна в стартовия състав. Какво мислиш за обстановката?
Мачът против Страсбург от Лига Европа беше една занимателна обстановка, тъй като не съумях да взема виза в точния момент и трябваше да пътувам до Франция по-късно. Пристигнах малко преди мача. Нямах никаква отмора след пътуването и отидох напряко на мача. Беше мъчно, тъй като бях доста изтощен от пътуването. Дадох всичко най-хубаво от себе си, само че то не беше задоволително. Бях печален, тъй като желаех да дадем опцията на почитателите да гледат мачове от груповата фаза на Лига Европа. Като се върна обратно, пътуването ми тогава и всичко останало беше доста необичайно.
 Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца) @@@
Не мислиш ли, че би трябвало да се извиниш на притежателя Христо Крушарски и искаш ли да се върнеш в Локомотив?
Няма да се връщам в Локомотив. Продължих напред и съм доста благополучен във ФК Тобол. Дори и господин Крушарски да ми предложи 10 млн. евро, няма да се върна, до момента в който той е притежател. То сподели доста неистини и обиди мен и сътрудника ми, без да каже истината на почитателите. Агентът ми работи крепко, с цел да ме докара в Локомотив като свободен сътрудник. Не беше платена трансферна сума на някогашния ми тим. Играх за моята страна преди да дойда в България и щом получи правата ми, стартира да ни наскърбява. Докато напуснах Локомотив, сътрудникът ми не е изискал нито стотинка от господин Крушарски, а той споделяше в медиите за него, че е лешояд. Според мен господин Крушарски е неблагодарен. Не приказвах дълго, тъй като не желая разногласия в медиите. Ако някой би трябвало да се извини, това е господин Крушарски за клеветите, които изрече за нас в медиите.

Какво искаш да кажеш на почитателите?
Обичам почитателите на Локомотив и ми липсват доста. Имах доста положителни дни в Пловдив. Повярвайте ми, те са най-хубавите в света. Още подкрепям контакт с някои от тях. Искам да им кажа, че им поисквам всичко най-хубаво, макар че към този момент не съм с тях. Те постоянно ще останат в моето сърце.

efbet Лига 25 кръг, петък 5 юни  Локомотив (Пловдив) 2:0краен резулат  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР