Стивън Банън Привържениците на президента Донлад Тръмп предприеха агресивни действия

...
Стивън Банън Привържениците на президента Донлад Тръмп предприеха агресивни действия
Коментари Харесай

Изпаднал в немилост и лишен от кеш, Банън се разкая за думите си срещу Тръмп


Стивън Банън

Привържениците на президента Донлад Тръмп започнаха нападателни дейности в неделя против разкритията в нова книга, в която някои от най-близките съветници на Тръмп настояват, че той е неустойчив и неопитен за заеманата служба. В същото време Стивън Банън, някогашен пълководец на Белия дом и някогашен началник на предизборния щаб на президента, който е източник на едни от най-взривоопасните разкрития в книгата, излезе с поразително разкайване, заяви " Ню Йорк таймс ".

Президентският консултант Стивън Милър, който работеше взаимно с Банън, го разказа саркастично като фукльо, а книгата на Майкъл Улф " Огън и гняв: Белият дом на Тръмп от вътрешната страна " (Fire and Fury: Inside the Trump White House) окачестви като небивалица.

Книгата на някогашния коментатор от " Гардиън " е основана на над 200 изявленията със самия Тръмп, с близкото му обграждане, с високопоставени политици и представители на Белия дом.

Малко след острите нападки от страна на Милър се появи и извънредно за стила на Банън смирение във тип на дълго изказване. В последната седмица Банън се оказа в изолираност от политическите си съдружници от Републиканската партия и отсечен от финансовите си настойници. Пет дни откакто медии цитираха фрагменти от книгата, в които той подлага на критика президента и най-големия му наследник, Банън се обръща на 180 градуса, заявявайки, че Доналд Тръмп младши е " и родолюбец, и добър човек ".

В книгата той е представен да споделя , че счита за " предателска " и " непатриотична " скандалната среща на Доналд Тръмп младши, зетя на Тръмп Джаред Къшнър и Пол Манафорд с руснаци, предлагащи злепоставяща информация за Хилари Клинтън, през юни 2016 година в " Тръмп тауър ".

В изказването си, направено в неделя, той разяснява, че определението му " предателска " се отнасяло не за сина на президента, а за Пол Манафорт, който оглавяваше предизборния щаб на Тръмп преди да бъде сменен от Банън.

По думите му Манафорт, като " експерт по предизборни акции, притежаващ опит и познания за това по какъв начин работят руснаците ", е " трябвало да е наясно, че те са двулични, подли и не са наши другари ".

Банън назова " неразбирателство " въпросните пасажи от книгата " Огън и гняв ", а във връзка повдигнатите обвинявания против Манафорт в границите на следствието за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати, разяснява, че " това следствие е лов на вещици ".

Банън изрече страдание, че е забавил своята реакция на " неточното известие по отношение на Доналд Младши, което е отклонило вниманието от историческите достижения на президента ".

" Ню Йорк таймс " отбелязва, че Банън не е прочут като човек на самокритиката и възприема извиненията като симптом на уязвимост. В писменото си изказване той в действителност на никое място не споделя, че съжалява. Но обратът на събитията съставлява слисващ поврат на ориста за човек, който преди време работеше като стратегически консултант толкоз самостоятелно в Белия дом, че бе зависещ само на президента. Сега той акцентира своята лоялност към Тръмп, заявявайки: " Моята поддръжка подкрепа за президента и програмата му е все по този начин непоколебима ".

Междувременно груповият опит за отбрана на Тръмп в допълнение притегли внимание към извода в книгата, че президентът е умствено неприспособим за заеманата служба. Това става в миг, когато Тръмп навлиза в сериозен интервал от мандата си и се стреми да прокара значими закони.

В неделя Тръмп се върна от Кемп Дейвид, където организира срещи с водачите на републиканците в Конгреса, с представители на държавното управление и висши съветници от Белия дом, на които бяха избрани целите за годината. След първичното си известие в Туитър, в което приказва за политиките си във връзка с сигурността, за опиоидната зараза, за инфраструктурата и статута на младите мигранти без документи, Тръмп се причисли към офанзивата против книгата и медиите, които разгласяват елементи от нея и я разясняват.

" Трябваше да се примиря с Фалшивите вести още от първия ден, в който разгласих, че ще се кандидатирам за президент ", написа той. " Сега би трябвало да се примиря с Фалшива Книга, написана от изцяло дискредитиран създател ", добавя той.

Самият Банън се трансформира в цел на присмиване от страна на Тръмп, който предходната седмица го назова " калния Стив " и съобщи, че той е имал надалеч по-маловажна роля за историческата му победа, в сравнение с си приписвал.

Старшият политически консултант на президента Стив Милър обаче съобщи в неделя пред СиЕнЕн, че мненията на Банън в книгата " нямат връзка с действителността ", че са " отмъстителни " и " гротескни ".

В седмицата, когато понасяше едно оскърбление след друго, тези думи евентуално са засегнали най-силно Банън, който се смяташе за бунтовник, решен да взриви статуквото в Републиканската партия.

Белият дом обаче сякаш не прояви податливост за елементарни на Банън, отбелязва " Вашингтон пост ".

Според доближен на Банън вчерашното му изказване цели освен помиряване с президента, само че и да противостои на вълната от оттеглящи се поддръжници на Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР