Стив Харуел, певец на Smash Mouth, почина на 56

...
Стив Харуел, бившият вокалист на рок групата Smash Mouth, почина
Коментари Харесай

Стив Харуел, бившият вокалист на рок групата Smash Mouth, почина в понеделник, съобщи мениджърът му пред CNN.

Той беше на 56.

Причината за смъртта не е споделена, но Харуел е получавал хосписни грижи през уикенда. Той почина в дома си в Бойс, Айдахо, със семейството и приятелите си до него, според Робърт Хейс, мениджър на Smash Mouth.

„Стив Харуел беше истински американски оригинал. По-велик от живота герой, който се изстреля в небето като римска свещ“, каза Хейс в изявление за CNN. „Стив трябва да бъде запомнен с неговия непоколебим фокус и страстна решимост да достигне върховете на поп звездата. И фактът, че той постигна тази почти невъзможна цел с много ограничен музикален опит, прави постиженията му още по-забележителни. Единствените му инструменти бяха неговият неудържим чар и харизма, неговата безстрашна безразсъдна амбиция и неговите кахони с кралски размер.

Харуел беше член-основател и дългогодишен вокалист на Smash Mouth, най-известен със своите оглавяващи класациите сингли „All Star“ и „I’m a Believer“.

По време на кариерата на Харуел групата е номинирана за "Грами" за най-добро поп изпълнение от дуо или група за "All Star", песен, която по-късно придобива култов статус след появата си в саундтрака на анимационния филм "Шрек" от 2001 г.

Самият Харуел положи големи усилия, за да увеличи ранната слава на групата – лично разнесе техния „Astro Lounge“ на радиостанции в цялата страна, за да го пуснат в ефира.

„Никога не правим нищо традиционно“, каза Харуел през 1999 г. „Никога не минаваме през входната врата. Винаги е задната врата, или отворен прозорец, или нещо подобно, за да се пуснат нашите неща.“

Откакто Харуел напусна групата през 2021 г., групата продължи да свири с новия водещ вокалист Зак Гууд.

„Стив живееше 100% пълен живот. Гори ярко във вселената, преди да изгори“, завърши изявлението си Хейс. „Лека нощ Хеево Веев. Почивай в мир, знаейки, че си се прицелил в звездите и магически си уцелил целта си.“

Анди Роуз от CNN допринесе за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР