Стив Джобс е магнетична фигура от ранга на най-големите творци

...
Стив Джобс е магнетична фигура от ранга на най-големите творци
Коментари Харесай

Ръкописно CV на Стив Джобс продадено за 222 400 долара


Стив Джобс е магнетична фигура от ранга на най-големите създатели в човешката история
(снимка: CC0 Public Domain)

Личността на Стив Джобс и неговите софтуерни и дизайнерски творения не престават да носят солидни облаги на Apple и на всеки, който има нещо от гениалния бизнесмен и визионер на ИТ промишлеността.

Основателят и подстрекател на Apple има магнетично въздействие върху хората, сходно на най-големите създатели в човешката история. Доказателство за това е търг в Лондон, където ръчно написано заявление за работа (CV) от Стив Джобс беше продадено за 222 400 $!
още по тематиката
CV-то е написано персонално от Стив Джобс през 1973 година, който по това време е търсeл работа след отпадане от колежа в Рийд. Година по-късно Джобс се причислява към екипа на Atari като механик, където по-късно се сдружава със Стив Возняк, с цел да основат Apple през 1976 година

В заявката за работа Стив Джобс изброява „ книжовен британски ” като главно умеене, а също по този начин електронните технологии и дизайна като свои качества и ползи.

Документът е пуснат за продажба на 24 февруари 2021 година, като търгът продължава един месец, заяви.  Три години по-рано ръкописното CV на Стив Джобс е продадено за по-скромна сума – „ единствено ” 175 000 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР