Стив Банън, бишият политически стратег на президента на САЩ Доналд

...
Стив Банън, бишият политически стратег на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Стив Банън ще помага на Орбан за Евроизбори 2019

Стив Банън, бишият политически пълководец на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, възнамерява да работи за унгарския премиер Виктор Орбан.

Това съобщи самият Банън в изявление за телевизия Ер Те Ел, съобщи Ройтерс.

Той ще оказва помощ на Орбан по време на предизборната акция за Европейския парламент следващата година.

Стив Банън, който е считан за архитекта на изборната победа на Тръмп през 2016 година, е в основа на " Движение ", чиято цел е да бъдат определени десни националисти и популисти на европейските избори през май.

Банън, който предходната година изнесе обществена лекция в Будапеща, сподели, че към този момент няколко пъти е посещавал унгарската столица и се е срещал с Орбан и негови сътрудници, като срещите не са били оповестявани.

" Ако можех, щях да направя централата на придвижването в Будапеща. Толкова ми харесва. Но явно не е практично. Ще прекараме доста време в Унгария в интервала до изборния ден ", сподели Банън в изявлението, оповестено късно нощес.

През август 2017 година Тръмп уволни главния политически пълководец на Белия дом и собствен най-приближен асистент Стив Банън. Според той си е навлякъл гнева на президента, като е изнасял поверителна информация на пресата, с цел да навреди на вътрешните си врагове в Белия дом.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР