Стискане на юмруци и скърцане на зъби се носи откъм

...
Стискане на юмруци и скърцане на зъби се носи откъм
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Остро напрежение между Кирил и Асен за премиерския пост!

Стискане на юмруци и скърцане на зъби се носи откъм паникьосаната дружинка на „Продължаваме промяната“.

Защо ли?!

Защото Кирил и баща му Петко, Лена-на-Киро-и Миро с баджанака Мирослав и оредяващият им антураж лудо се съпротивляват против натиска от Българска социалистическа партия и от Има Такъв Народ да се изтъргува поддръжката за нов кабинет против главата на поверваалия си, че е закрепостен министър председател. А той просто е неспасяем.

Остро напрежение се е появило сред Кирил Петков и Асен Василев още на 22 юни – денят, когато вотът на съмнение мина и държавното управление си отпътува. Тогава, в услужливото лакейническо изявление на Светослав Иванов за БТВ, Кирил Петков сподели нещо от сорта: аз ставам за министър председател, Асен не става за министър председател, той по става за финансов министър.

В парламентарната стая на “Продължаваме промяната“, Асен Василев, чувайки тази имитация от тв приемника, яростно възкликнал: „И за какво пък аз да не ставам за министър председател?!“ После се оплакал на приятелите си Даниел и Виолета Лорер, които са чести посетители в първокласната му (недекларирана!) резиденция на столичната улица “Чаталджа,3, от арогантността на неговия харвардски брат.

Очакванията предателите от „Има подобен народ“ да отделят още най-малко петима депутати от групата на Слави, са попарени от неодобрение сред самите отцепници. Те били ядосани, че след срещата с Кирил Петков в дома на Радостин Василев преди 13 юни, повече никой не ги е събирал; министър председателят в оставка въобще не им обръщал внимание след несполучливия опит за поддръжка на кабинета. За сметка на това спортният министър в оставка се опитвал да им се прави на „началник ”, роптаят изменилите на Слави.

Повечето от тях към този момент осъзнават, че обещанията на #про100киро не костват и пет пари. Правителство надали ще има, а за реденето на предизборните листи ще станат “много маймуни на клона ”: Политическа партия и Демократична България евентуално ще се обединят и ще вземат участие на предварителните избори като коалиция. И ще настане олелия и пердах кой да заеме избираемите места.

Освен това, светна ме дълготраен народен представител, Кирил Петков и компания натвориха много провинения, по тази причина ще гледат да си обезпечат депутатски имунитет и в листите тези претенденти, които не принадлежат на тяхната фракция, няма да имат никакъв късмет.

Неистов боязън тресе министрите, че служебният кабинет на президента Радев ще извади на показ схеми и далавери. Първите двама ще са Корнелия Нинова и Кирил Петков, довери ми човек от най близкия кръг на президента.

Всекиму заслуженото…

Соня Колтуклиева, Фейсбук
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР