Стипендията, по която Дружеството си сътрудничи с фондация Сирак“, се

...
Стипендията, по която Дружеството си сътрудничи с фондация Сирак“, се
Коментари Харесай

ЧЕЗ отпуска социална стипендия по програмата си за насърчаване на професионалното образование

Стипендията, по която Дружеството си сътрудничи с фондация „ Сирак “, се дава на сираци или полусираци
ЧЕЗ се включва като донор към програмата „ Нашето бъдеще “на фондация „ Сирак “. Дружеството ще дава едногодишни стипендии на сираци и полусираци отпрофесионални гимназии с механически профил на територията на Западна България. Първият стипендиант е възпитаник от 11 клас в професионалната гимназия по механоелектротехника „ Никола Вапцаров “, гр. София. Сертификатът за стипендията бе връчен от Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България и Маргарита Матева-Йорданова, ръководител на фондация „ Сирак “.

За стипендия на ЧЕЗ могат да аплайват възпитаници сираци или полусираци, постоянно образование, от професионалните гимназии на лицензионната територия на ЧЕЗ в Западна България в направление „ електроенергетика “. Те би трябвало да имат общ триумф от предходния период, еднакъв или по-висок, от доста добър 4,50. Подборът се прави посредством оценка по документи от взаимна комисия сред фондация „ Сирак “ и ЧЕЗ. Стипендията е в размер на 1440 лева за една календарна година.

„ Радваме се, че в лицето на фондация „ Сирак “ открихме сътрудник, дружно с който да продължим да развиваме стипендиантската си стратегия и да оказваме помощ на младежите, избрали енергетиката за свое предопределение, давайки по този метод своя принос за развиване на професионалното обучение в България,което ние превърнахме в център на нашата политика за обществена корпоративна отговорност “, сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България при връчването на документа.

„ Сърдечна признателност на екипа на ЧЕЗ, с който работихме, и персонално на господин Карел Карл за съдействието и присъединението им към стипендиантската ни стратегия “Нашето бъдеще”.

С тазии стипендия ние дружно споделяме на нашите деца, изгубили родители, че техните старания за реализиране на положително професионално обучение и реализация са извънредно значими за нас и ние ги поддържаме в тяхната упоритост да успеят”, сподели Маргарита Матева-Йорданова, ръководител на Фондация “Сирак “.

ЧЕЗ развива дълготрайна политика в поддръжка на професионалното обучение в България. Част от тази политика е състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “. Той започва през 2012 година и е ориентиран към възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии на територията на Западна България. Освен стипендия, спечелилите в състезанието получават и опцията да аплайват с оценката от изпита във висши образователни заведения с механически профил на територията на Западна България, както и да стартират своя професионален път от Групата ЧЕЗ в България. През 2018 година Дружеството разшири състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, като включи в

него и студенти от електротехнически специалности.Досега в надпреварата са кандидатствали над 850 възпитаници и студенти, от които 54 са получили стипендии. 17 от тях работят в ЧЕЗ. Повече детайлности за състезанието и разпоредбите може да бъде открити на уеб страницата: www.stipendiant.com.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР