Стипендии на даровити ученици за постижения в науката, културата и

...
Стипендии на даровити ученици за постижения в науката, културата и
Коментари Харесай

Връчиха стипендии на даровити ученици в Монтана

Стипендии на даровити възпитаници за достижения в науката, културата и спорта връчи кметът на Монтана Златко Живков ден преди 24 май.

Специалната стипендия на община Монтана в размер на 5100 лв. получи Анна-Мария Арсенова. 16 годишната възпитаничка на Природо-математическа гимназия „ Свети Климент Охридски ” е надарена пианистка и е завоювала три първи и едно трето място на национални състезания. Носител е на специфичната премия на фондация „ Енчо Киряков ”. Три девойки са годишните стипендианти на община Монтана и получават финансови тласъци по 3060 лв.. 19 годишната Диана Михайлова тази година се дипломира в ПМГ „ Свети Климент Охридски ” и е спечелила 8 награди от национални състезания за есе. Приета е в три университета на страната. Елина Асенова е на 13 години, учи в гимназията с преподаване на непознати езици „ Петър Богдан ” и се занимава с националното пеене. През годината е отличена със 7 награди от национални и интернационалните състезания. Кристина Йорданова /16 г./ е ученичка в Природо-математическа гимназия и е вицешампион на страната по шахмат. От 6-годишна играе шах. Мечтае да стане гросмайстор за дами. Носителите на еднократни стипендии по 510 лв. са четири девойки и едно момче. 10 годишната Зорница Викторова учи в VІ Основно учебно заведение „ Иван Вазов ” и има награди от състезания по поп пеене. Мария Малинова /10 г./ е ученичка в същото учебно заведение и е със призови места от състезания по национално пеене. 15 годишният Михаил Ангелов е възпитаник в Природо-математическа гимназия и е притежател на две огромни награди от надпревари за видеомонтаж. 17 годишната Ива Еленкова също е възпитаничка на ПМГ „ Свети Климент Охридски ” и има две национални награди за литература, две – за история, една – за публицистика и една – за математика. 17 годишната Здравка Танова е на 17 години, учи в VІІ СОУ „ Йордан Радичков ” и е бронзов медалист от Европейско състезание по самбо.

Кметът Живков поздрави носителите на общинските стипендии, техните родители и учители и им пожела здраве, още доста триумфи в посоките, които са поели, и ги прикани да оказват помощ с гениите и труда си на родния си край.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР