Стимулация на определени клетки в мозъка може един ден да

...
Стимулация на определени клетки в мозъка може един ден да
Коментари Харесай

Има ли пробив срещу аутизма?


Стимулация на избрани кафези в мозъка може един ден да се трансформира в общоприета лечебна процедура при страдащи от аутизъм, болестта, при което има компликации със общественото другарство, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Учени са провели проучване върху мозъците на мишки и са удостоверили идентифицирането на област от мозъка, която е основна при присъщото държание при аутистите.
Откритието даже подсказва за способ, който може да бъде създаден и проучен и който един ден да успее да третира сполучливо проблемите при действителни пациенти.И това е забавно: Пазeте мозъка си, до момента в който е млад – четете тази и още потребни вести на
Екипът от института О’Донъл в Тексас е посочил при лабораторни мишки, че церебелума на мозъка, който от дълго време се свързва с аутизма, може да се манипулира, с цел да развие аутистични признаци, и по-късно да се възвърне след повторна операция.
Учените са употребявали същия развой на картиране на мозъка при мишките, както при хората и съгласно тях в тази ситуация ние споделяме една и съща неврология. Церебелумът е прочут с функционалността си за съгласуване на прецизните, повторни придвижвания като вървене или свирене на инструмент.
В пост-мортем интервенции на пациенти с аутизъм са били откривани абнормалности в дяла на мозъка, които редовно са били свързвани със признаците на аутизма. Освен при наново изпълняваните придвижвания учените демонстрираха, че абнормалности в церебелума при мишки са свързани и със разстройство при обществените взаимоотношения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР