Стилияна Николова спечели още два сребърни медала във финалите на

...
Стилияна Николова спечели още два сребърни медала във финалите на
Коментари Харесай

Стилияна с още 2 сребърни – на бухалки и лента

Стилияна Николова завоюва още два сребърни медала във финалите на обособените уреди на международното състезание по художествена гимнастика в „ Арена Армеец “ в София. Тази вечер 17-годишната българка се класира втора във  финалите с бухалки и с лента.

Във финала с бухалки Николова получи оценка от 32.600 точки, от които 16.400 за компликация, 8.250 за артистичност и 7.950 за осъществяване. Тя имаше едно изпускане, само че игра извънредно динамично, артистично и с чудесни пируети.

В този с лента грацията ни се показа също доста мощно и беше оценена от съдиите с 31.850 точки (14.700 компликация, 8.650 артистичност, 8.500 изпълнение), което й отреди втората позиция.

Така българката, която е дебютантка на подобен огромен конгрес, има досега на шампионата три втори места, откакто взе и среброто на финала на обръч нощес. В събота Стилияна Николова ще спори за оценките на финала в самостоятелния многобой при дамите.



Световна шампионка на бухалки стана германката Дария Варфоломеев с 33.550 точки, а трета остана София Рафаели от Италия с 31.850 точки, откакто имаше две изпускания по време на осъществяването си. Снощи Рафаели взе златото на обръч и на топка.

С лента победителка e София Рафаели с 32.650 точки, а бронзовото отличие стана владеене на Екатерина Веденеева (Словения) с 29.900 точки.

Утре Световното състезание продължава с многобоя при ансамблите. Първа група е от 14.30 часа, а втора група  – от 16.55,където е и България. Момичетата на Весела Димитрова са с 12 стартов номер.

Шампионатът на планетата в българската столица е първа подготовка за олимпийските игри в Париж 2024. Квоти ще получат първите три в многобоя при дамите и  първите три ансамбъла.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР