Стилияна Николова прибави още два златни медала към колекцията си

...
Стилияна Николова прибави още два златни медала към колекцията си
Коментари Харесай

Още злато за Стилияна Николова в столицата на Азербайджан

Стилияна Николова прибави още два златни медала към сбирката си оценки на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. 17-годишната родна прелест, приключи преди всичко на бухалки и лента във финалите на обособените уреди, откакто по-рано през днешния ден победи на обръч, а през вчерашния ден взе купата и в многобоя. Другата ни гимнастичка Ева Брезалиева взе сребро на лента, откакто по-рано през днешния ден завоюва сребро на топка и бронз на обръч.

На финала на бухалки Николова стана шампионка с оценка 34,150 точки. Втора и трета са надлежно Виктория Оноприенко (Украйна) с 32,650 точки и Дария Варфоломеев (Германия) с 32,550. Ева Брезалиева имаше грешки и остана пета с 31.650 точки.

Златен орден Николова завоюва и на финала на лента с 31,300 точки и по този начин завършва конкуренцията с четири първи места. Брезалиева беше оценена с 31,100 и завоюва сребърния орден. Бронзово отличие е за Тахмина Икромова от Узбекистан.

Така равносметката на България досега е осем оценки. Четири златни на Стилияна Николова - в многобоя, на обръч, на бухалки и на лента. Ева Брезалиева има бронз в многобоя, сребро на топка, сребро на лента и бронз на обръч.
 Стилияна Николова добави нов златен орден от Баку
Стилияна Николова добави нов златен орден от Баку

Грацията ни победи и на обръч
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР