Стилияна Николова, бронзовата медалистка в многобоя и носителка на три

...
Стилияна Николова, бронзовата медалистка в многобоя и носителка на три
Коментари Харесай

Стилияна Николова с четири нови съчетания за следващия сезон

Стилияна Николова, бронзовата медалистка в многобоя и носителка на три сребърни медала във финалите на уредите на Световното състезание в София, бе наградена за “Спортист на септември ” в обичайна анкета на пресклуб „ България “ измежду спортните редакции.  Тя получи за първи път значката „ Златна България “ и подаръчен ваучер от “Пампорово ” АД за първокласен уикенд за двама. На церемонията участва и персоналната треньорка на Стилияна  Валентина Иванова.

Красивото и нежно 17-годишно момиче се пребори и за първата олимпийска квота за Париж 2024 в самостоятелната конкуренция на най-красивия спорт. Това й донесе справедливо самопризнание на медиите за №1 с 13 гласа, с които изпревари плувеца в открити води Цанко Цанков, който завоюва маратона в Гибралтарския пролив., и международният вицешампион по битка кл. жанр в кат. 97 кг  Кирил Милов /по 4 гласа за всеки от тях/. Третата позиция е за международния вицешампион по битка в кат. 60 кг Едмонд Назарян, който получи три гласа, следва го Антон Ризов с 1 глас за сребърния орден на пушка на Европейското състезание в Белград.

След церемонията Стилияна благодари на спортните редакции за избора им да бъде “Спортист на септември ”. “За нас е голяма чест, че за първи път сме тук пред вас “, добави Валентина Иванова.

Амбициозната гимнастичка показа, че даже не позволява мисълта да се успокоява, да се отпуска, откакто към този момент е спечелила олимпийска квота. И още нещо –  въпреки, че квотата не е поименна, това не тормози надарената прелест, тъй като “наистина най-хубавият ще отиде ”. “Сигурна съм, че всяка една в националния тим ще се бори до дъно. В последна сметка го вършим за България, тъй че който и да отиде работата му е да показа почтено нашата страна. Желая да стана водач, освен на нашия народен тим, само че като цяло. Просто доста би трябвало да работя “, съобщи надарената прелест.

До края на тази година на Стилияна й следва присъединяване в два гала-спектакъла в Испания и в този интервал гимнастичката ще бъде на по-лек подготвителен режим, разясни треньорката.  „ Поканите валят, само че не можем да отговорим на всички “, похвали се Валентина Иванова за растящия интерес към своята възпитаничка.

А през 2023 година Стилияна ще зарадва публиката с напълно нова стратегия.

“Всичките й четири съчетания - на топка, лента, обръч, бухалки, ще бъде изменени, музиките и композициите ще бъдат разнообразни. Ще наблегнем да запазим и да завишим компликациите в съчетанията, тъй че да може състезателят да ги извърши вярно. Всяко комбиниране би трябвало да бъде друго, артистично, да бъде прелестно както за публиката, по този начин и за съдиите, които да го оценят както прилича ”, добави Валентина Иванова.

Композицията на лента към този момент е напълно приключена, сподели още треньорката, която до Олимпийските игри ще работи единствено със Стилияна. Още не е ясно в какви надпревари от календара през идната година Стилияна ще вземе присъединяване, стана ясно на конференцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР