Стилът на президента е да се налага вето, това ще

...
Стилът на президента е да се налага вето, това ще
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът търси конфронтация, БСП - ще подкрепим ветото

Стилът на президента е да се постанова несъгласие, това ще е 12-о несъгласие, с цел да има спор и да се търси следващата борба и подвеждане в общественото пространство, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и началник на вътрешната комисия Цветан Цветанов в коментар на ветото на президента за измененията в Наказателния кодекс, в преходните разпореждания, на който се трансформира и Наказателно-процесуален кодекс.

Направили сме промени в Наказателно-процесуалния кодекс поради инструкция на Европейски Съюз, която е наложителна за всички държави-членки, след терористичните актове в Париж и във връзка със задържането на терористи и да се ограничи опцията за известяван на техни близки, с цел да не се попречва следствието, когато касае терористичен акт или тежката проведена престъпност.

Цветанов посочи, че не е осведомен с претекстовете на президента. България беше в причина за започване на наказателна процедура, добави той. Но бе безапелационен, че Народното събрание предприе най-либералната форма. Това задържане не лимитира по никакъв метод опцията за юрист. Говорим единствено за обкръжението и околните на арестуваното лице. И то не, с цел да се ограничи отбраната му, а с цел да не се осуети следствието. Тази мярка ще проработи единствено и само по изключение, когато става въпрос за терористични актове и проведена престъпност. Всяка друга теза може да бъде манипулативно поднесена на хората, добави шефът на ПГ на ГЕРБ.

Ако едно лице е направило тежко закононарушение с причина да може да се заличат доказателства и предупреждаване на участниците в терористичен акт, прокурорът може да изиска да не се уведомяват околните му. То предстои и на правосъдна глоба, в случай че се реши, че има превишаване на права, изясни шефът на вътрешната комисия. С този демократичен метод лицето си получава адвокатската отбрана и в никакъв случай не е говорено за ограничение на това му право, добави Цветанов.

Ще осведомяваме президента, министърът на правораздаването също ще предприеме дейности за запознаването на президента с претекстовете на Министерския съвет за внасянето на този законопроект.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР