Стил, уникалност, красота и светлина, съчетани в структура, която пречиства

...
Стил, уникалност, красота и светлина, съчетани в структура, която пречиства
Коментари Харесай

Зелена светлина: Полилей на фотосинтеза

Стил, уникалност, хубост и светлина, съчетани в конструкция, която пречиства сетивата в метафоричен, само че и в директен смисъл. Това е новото произведение на лондонския инженер-дизайнер Джулиан Мелкиори.

Полилеят е резултат от задълбочените изследвания на неговия основател, който с изключение на всичко останало е и биохимик.

От години Мелкиори търси оптималната формула за построяването на изкуствено листо. Авангардният му полилей е формиран от голям брой такива модули, които употребяват фотосинтезата като развой, само че я преоткриват в границите на нов дизайн.

Листата на полилея съдържат зелени водорасли. Преминаващата през тях светлина подтиква фотосинтезата, при която се отделя О2.

Така, с изключение на осветени, пространствата със светлинни тела от този вид биват и пречиствани. Въздухът в тях се освежава, а отблясъците от листата придават натурален сексапил на атмосферата. Джулиан Мелкиори не счита да стопира с приложението на изкуствените листа единствено до този първообраз.

Следващата му огромна цел е да вгради сходни модули във фасадите на здания, които да излъчват своя лична светлина и най-много ще могат да пречистват градската среда най-малко в непосредствена непосредственост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР