Стикерите по стъклата на автомобилите за годишен технически преглед и

...
Стикерите по стъклата на автомобилите за годишен технически преглед и
Коментари Харесай

Край на стикерите за годишен технически преглед и застраховка Гражданска отговорност?

Стикерите по стъклата на колите за годишен механически обзор и застраховка “Гражданска отговорност " да бъдат неразрешени. Както и всевъзможни други документи на хартия, обстоятелствата от които могат да бъдат открити посредством електронен указател.

Тази смяна в Закона за електронното ръководство предлага министър Божидар Божанов. Проект на измененията бе оповестен от неговото ведомство за публично разискване. В претекстовете си Божанов категорично показва премахването на стикерите за ГТП от стъклата на колите като директен резултат от приемането на закона, като това ще спести разноски на жителите, акцентира министърът.

Въвежда се и електронното връчване на санкции, само че само в случай че санкционираният жител или бизнес е склонен да употребява този метод. Актовете ще се връчват през системата за несъмнено електронно връчване, така наречен държавен имейл.

С измененията в закона се вкарва и възбрана да се изискват удостоверителни документи, които да бъдат носени от жителите. Вместо това служителите ще си ги теглят автоматизирано от базите данни на другите регистри.

Тази смяна обаче ще удари съществено приходите на общините. В последните 6 години 14 пъти е повишено издаването на документи от националната база “Население ", което носи до 1% от личните доходи на локалните управляващи. Заради това Божанов предлага общините да получават финансова отплата от страната за тези изгубени доходи.

Предлага се и отпадане на условието за съществуване на дипломиран електронен автограф за съвсем всички електронни услуги. Вместо това жителите ще се легитимират електронно пред властта с е-идентификатор. Тази смяна обаче ще влезе в действие от началото на идната година. Дотогава би трябвало да е подготвен електронният идентификатор, който към този момент бе поръчан от министерството на Божанов. Идеята е той да може да се употребява през мобилен телефон, оповестява " 24 часа ".

Ползването на електронната идентификация също ще се случва през системата на държавния имейл.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР