Стикери с надпис С гласа си подкрепям тероризма и кървав

...
Стикери с надпис С гласа си подкрепям тероризма и кървав
Коментари Харесай

Стикери с "кървав" Путин разлепиха до имената на евродепутати

Стикери с надпис " С гласа си поддържам тероризма " и кървясъл отпечатък върху лицето на Путин бяха залепени на вратите на кабинетите на множеството евродепутати, които гласоподаваха срещу признаването на Русия за страна спонсор на тероризма.

Новината за залепените стикери бе публикувана в Туитър от Беата Пломецка, която е журналистка от Полското радио.

Takie plakaty zostały naklejone w nocy na drzwiach biur 54 europosłów, którzy wczoraj zagłosowali przeciwko przyjęciu rezolucji uznającej Rosję za sponsora terroryzmu
— Beata Płomecka (@bplomecka)
Тя споделя, че стикерите са разлепени през нощта на 24 ноември на вратите на 54 евродепутати, които гласоподаваха срещу признаването на Русия за спонсор на тероризма. Общият брой на гласовете против резолюцията бяха 58, а измежду тях попаднаха и петимата български евродепутати от Българска социалистическа партия.

В сряда Европейският парламент одобри резолюцията, с която признава Русия за страна спонсор на тероризма. " За " гласоподаваха общо 494 евродепутати, а 58 бяха " срещу ", 44 се въздържаха.

Председателят на делегацията на българските социалисти Петър Витанов сподели, че резолюцията не може да бъде подкрепена, защото работи за ограничение на всички дипломатически контакти с Русия и блокира мирното решение на спора.

" Това значи, че просто не се търси спокойно решение, не се търсят договаряния, а се търси явно спомагателна ескалация... Със самата тази тежка реторика, в последна сметка, съгласно мен, се отвързват ръцете на Путин и се влиза в разказа на Путин. Обяви го за терорист и тогава на процедура ще му отвържеш ръцете! Той да прави каквото си пожелае в Украйна, без да се преценява с нищо ", разяснява Витанов.

С резолюцията Народното събрание прикани Европейски Съюз да обмисли прибавянето на Русия в листата на страните, които поддържат и основават тероризъм.

Призовава се Съветът на Европейски Съюз да включи в европейския антитерористичен лист съветската частна войска " Вагнер ", " Кадировците ", както и други въоръжени групировки, финансирани от Русия, написа.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР