Стихията взе две жертви, трима души се издирват, стотици са

...
Стихията взе две жертви, трима души се издирват, стотици са
Коментари Харесай

Потоп след суша порази италианската област Емилия-Романя

Стихията взе две жертви, трима души се търсят, стотици са евакуирани
След месеци на незапомнена суша, невъобразим потоп порази богатата италианска област Емилия-Романя и най-много нейната източна част. Там за последните 48 часа се е изсипал толкоз дъжд, колкото нормално пада над региона за половин година.
Стихията е взела две жертви - прибиращ се с велосипед 80-годишен мъж, който е бил понесен от излязла от коритото си река, и с шест години по-млад от него пенсионер, покрит от къщата си, помляна от свлачище.

Над 500 души са били евакуирани от наводнени жилища, до момента в който пожарникари, служители на реда и доброволци на Гражданска защита и през вчерашния ден продължаваха да търсят трима души, считани за “изчезнали ”.

Особено тежко е ситуацията към окръжните центрове Чезена и Равена, където е оповестено бедствено състояние. Това са селскостопански региони, известни като овощната и зеленчуковата градина на Италия и връхлетялата ги водна злина на процедура е унищожила голяма част от предстоящата тази година годишна продукция. Залети са доста второстепенни и третостепенни пътища, по които придвижването е невероятно, спрени са и влаковете сред селища в региона на Равена. Не е пожален регионалният център Болоня, където десетки улици са непроходими поради затрупването им с наноси от тиня, камъни, клони и всевъзможни боклуци, същата е обстановката и в намиращия се на четирийсетина километра огромен град Модена.

Но най-тежко е ситуацията в близкия до Чезена град Фаенца, повече от половината от който е под вода и избавителните интервенции и евакуацията от засегнатите зони се правят с огромни гумени лодки. Освен провали на големите поля в близост с посеви на есенници и пролетни култури, стихията е нанесла провали и на десетките заводи за фаянсови плочки, фамозни в целия свят. Както във Фаенца, по този начин и допълнително от десетина обитаеми места в съседство, са затворени учебните заведения.
В гнева си, провокиран от загубите, засегнатите хора винят за нерадостната си орис Гражданска защита. Защото нейните чиновници са знаели за наближаващото злополучие, само че в празничния 1 май не са уведомили за него локалните поданици, селски стопани и индустриалци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР