Стихията се движи със скорост около 35 км/ч и се

...
Стихията се движи със скорост около 35 км/ч и се
Коментари Харесай

Тропическата буря Нейт вече е ураган

Стихията се движи със скорост към 35 км/ч и се намира на към 800 км от устието на река Мисисипи, сочат данните на американския център за наблюдаване на ураганите. В щатите Луизиана и Флорида към този момент е оповестено изключително състояние.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Moises Castillo
Чувалите с пясък са измежду първите задания на жителите на Ню Орлиънс, Луизиана. С тях те защищават най-ниските част на града. Мнозина към този момент са се евакуирали, а други имат подготвеност да работят. Няма по какъв начин да не се сетим за " Катрина " - през 2005 година ураганът потопи Ню Орлиънс.
Кати Адамс, гражданин на Ню Орлиънс: Започнах да амбалирам, не желая друга " Катрина ". Ако погледнете в колата ми ще видите - чантите са подготвени за път!
Домът на Кати е наводняван към този момент три пъти, в това число и единствено преди месец, когато стихия оставя под вода ниските елементи в Ню Орлиънс. Овен на чувалите с пясък, градът разчита и на специфична отводнителна система. Опасенията обаче, са, че тя няма да се оправи с прииждащата вода. Очакванията са за приливна вълна с височина към метър и 20. Според кмета няма място за паника.
Мич Ландриу, кмет на Ню Орлиънс: Както към този момент споделих, оповестеното през вчерашния ден изключително състояние в града остава, работата продължава и ви убеждавам, че сме добре готови.
В Ню Орлиънс е въведен полицейски час. Очакват се ветрове със скорост над 100 км/ч. Има заплаха от спиране на електричеството. " Нейт " ще нахлуе на сушата и със съществено количество превалявания. За хората като Кати остава единствено да се надяват, че " Нейт " няма да усили мощта си.
Кати Адамс, гражданин на Ню Орлиънс: Не се предавам. След " Катрина " желаех да се върна вкъщи... А в този момент и това... Не можеш да избягаш от ориста си ".
" Нейт " се движи на север-североизток, сега скоростта напразно в окото на бурята е 120 км/ч, чака се да стигне крайбрежията на Съединени американски щати в събота вечер. По-рано през седмицата " Нейт " мина през Централна Америка, като в следствие починаха минимум 25 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР