Стигнахме до някакъв предел ние хората. Свикнахме да се идентифицираме

...
Стигнахме до някакъв предел ние хората. Свикнахме да се идентифицираме
Коментари Харесай

Огнян Димов: Хората загубиха контрол и се хванаха за тоалетната хартия

Стигнахме до някакъв лимит ние хората. Свикнахме да се идентифицираме с придвижването, пътуването... Това, което се случва е нещо необикновено чисто психически, тъй като то ни накара да спрем. Истината е в основаването на момента кои сме ние и кои са същинските ни потребности. Да помислим кое е същностното - по какъв начин живеем, какво вършим...
Това съобщи в предаването " Честно казано " с Люба Кулезич психоаналитикът Огнян Димов.

“Хората изгубиха надзор и се хванаха за първичното - тоалетната хартия, салфетките… Хващаме се за живота в неговото най-елементарно измерение”, изясни Димов.

По думите му първичната реакция и страха са по-силни от нас. Справяме се със страха когато разберем с какво е обвързван - боязън от липса на обич, занемаряване, самотност, счита психоаналитикът.

“Това би трябвало да си признаем. Не е страхът от вируса и непознатото, което ни дебне, а от непознатото вътре в нас”, разяснява Димов.

По думите му държанието на началника на Националния действен щаб за битка с ковид у нас ген.майор Венцислав Мутафчийски да дава изказвания в униформа внушава другата страна на страха - експанзията.

" Вие живейте в страха, аз ще ви избавям от него. Това е държанието на ген. Мутафчийски, което той показва с изказванията си в униформа”, счита психоаналитикът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР