"Стига вече!" - В неделя хиляди руснаци излязоха на протести

...
"Стига вече!" - В неделя хиляди руснаци излязоха на протести
Коментари Харесай

Искаме Русия без Путин!

"Стига към този момент! " - В неделя хиляди руснаци излязоха на митинги по улиците на страната. Те скандираха: "Русия без Путин! " и настояха за почтени избори. Организаторът на митингите Алексей Навални бе задържан още на обяд.

"Гражданки и жители, апелирам, освободете пътя. Пречите на пешеходците. " Гласът на служителя на реда проехтява през няколко минути от високоговорителите на площад "Пушкин " в центъра на Москва. Само че участниците в неразрешената от управляващите проява пренебрегват силите на реда. Демонстриращите са близо две хиляди, множеството от тях - младежи. Вместо да послушат служителите на реда, те скандират лозунги като "Русия без Путин! " и "Русия ще бъде свободна ".

Един от тях е Василий - той не се показва с същинското си име, защото се бои от репресалии.

"От 18 години ни ръководи все същият президент. Стига към този момент! " ,

ядосва се той. "Искаме опция на днешните ръководещи и настояваме за независимост на словото ", прибавя една жена до Василий.

И един млад мъж, облечен в дебело черно палто, е засегнат. "Сегашните президентски избори са нещо като спектакъл ", споделя той. А едно 14-годишно момиче, пристигнало на демонстрацията дружно със своя другарка, прибавя: "Един мощен президент не би се страхувал от провеждането на свободни избори. Искам в моята страна нещата да се случват почтено и съгласно закона. "

Според младата рускиня, през днешния ден Кремъл не разрешава на хората да гласоподават за претендента, за който в действителност желаят да гласоподават доста от руснаците.

Тя има поради Алексей Навални, който в действителност трябваше да води неделните митинги. Той обаче е задържан стремително на улицата - малко откакто излиза от вкъщи си в Москва. Научили за това, протестиращите на площад "Пушкин " са обзети от неукротим яд. Те стартират да сипят обиди против президента Владимир Путин. Един от тях назовава Путин "престъпник, който ръководи Русия дружно с приятелите си от тайните служби ". Хората към него кимат, съгласявайки се с думите му. Изведнъж някой се провиква "Забастовка! ", което значи нещо като "стачка ", "протест ", "бойкот на изборите ".

Протести из цялата страна

Протестиращите още веднъж потеглят. А служителите на реда се въздържат от интервенция. Редица телевизионни екипи отразяват демонстрацията. А тя е единствено една от многото, провели се в неделя в Русия.

Из цялата страна имаше митинги в поддръжка на 41-годишния Алексей Навални. Той беше призовал за протест на идните президентски избори, откакто управляващите му не разрешиха да взе участие във вота - заради неоснователни аргументи.

Докато управляващите в множеството съветски градове разрешиха митингите, в Санкт Петербург и Москва те бяха категорично неразрешени. Въпреки това обаче и там стачкуващите излязоха по улиците. Само до ранните вечерни часове в Русия са били задържани общо 185 протестиращи, като единият от тях е самият Алексей Навални. До края на деня броят на задържаните най-вероятно е повишен още.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР