Стига с партизанските способи и правенето на нищо. Поне за

...
Стига с партизанските способи и правенето на нищо. Поне за
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Готвят се да отменят избори. Страх ги е от гласовете на българите в чужбина

Стига с партизанските начини и правенето на нищо. Поне за българите в чужбина да бъде обезпечено, или гласоподаване по пощата, или електронно гласоподаване. Хората, които не желаят модерните начини за гласоподаване, пазят сегашната изборна система, пазят хората, които носят чувалите и протоколите, които се трансформират по избран метод.
Това прикани икономистът Мартин Димитров в предаването „ Студио Хъ “ по телевизия 7/8 за пътната карта на ЦИК.

Тази пандемия я видяхме, а може да има и по-дълга, поради това ние би трябвало да сме готови и да можем да осигурим електронно гласоподаване. Те се готвят да няма гласоподаване, в случай че отново има такава обстановка, ще анулират изборите.

Тактиката на ЦИК е партизанска, работят по такива начини – крият се и отсрочват събитията. Краят на март трябваше да одобряват пътна карта за въвеждане на електронното гласоподаване. Нямаше я, излезе по късно. До 2023 година ще се прави опит, написа в нея. От 2016 година започнаха и в този момент до 2023 още ще вършат опити за електронно гласоподаване.

Специалисти обърнаха внимание, че съгласно закона би трябвало да бъде основана комисия за техническо застраховане на този развой. ЦИК са вкарали в тази комисия себе си, а не експерти по електронно отдалечено гласоподаване. Целта е да няма прогрес, нито на отдалеченото електронно гласоподаване, нито на гласуването по пощата.

Всички ги е боязън от гласовете на българите в чужбина, които са 2-3 милиона. Ако се включат техните гласове, това ще промени картата. Електронното гласоподаване може трагично да вдигне гласуването в България. Много българи пътуват, доста и работят в чужбина. За такива хора гласуването от компютъра им ще е извънредно комфортно. За какво са ни през 2023 година тези благоприятни условия, откакто изборите са след 8 месеца.

Поне за българите в чужбина би трябвало да бъде обезпечено това право на гласоподаване.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР