Стига празни приказки за стабилност! Време е за работа и

...
Стига празни приказки за стабилност! Време е за работа и
Коментари Харесай

Зарков: Стига празни приказки за стабилност, за рестарт са нужни избори

" Стига празни приказки за непоклатимост! Време е за работа и всеки да се изправи пред отговорностите. Рестартът на политическия развой минава през избори, където да пристигна болшинство, което схваща какво значат парламентаризмът и Конституцията на страната. "
Това съобщи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ и зам.-председател на парламентарната група на партията Крум Зарков на конференцията в централата на левицата.
Сподели с твоите другари
" Констатирахме една добра вест и тя е, че българското общество е запазило съпротивителните си сили и се опълчва на опитите да му бъдат отнети права, политически и цивилен “, разяснява Зарков по отношението на смяната в прага на преференциалния избор, който се връща за ново разглеждане в Народното събрание.
Според него обаче урокът, който е даден на ръководещото болшинство не е теоретичен, тъй като вместо да изчака вероятно несъгласие на президента Румен Радев върху Изборния кодекс, ГЕРБ са побързали да внесат нови промени.
„ Законопроект, който би трябвало да поправи грешката от предходната седмица. Но една неточност не може да поправи друга неточност “, счита Зарков.
По думите му неустойчивостта в ръководещата коалиция е явна, а за образец той даде днешното оповестено решение на НФСБ за независимо явяване на евроизборите.
„ Що е тази коалиция и кой взема решение за нейната непоклатимост стана ясно безпощадно ясно предходната седмица, когато от ГЕРБ се примолиха на Движение за права и свободи да спасят този парламент и от Движение за права и свободи откликнаха. Дали ще откликнат на следващия ден или вдругиден, както и на каква цена, следва да забележим “, счита депутатът от левицата.
От Българска социалистическа партия не престават да се придържат към решението си да не влизат в пленарна зала, както и да упорстват за разформироване на Народното събрание.
Той недоумява по какъв начин парламентарният началник Цвета Караянчева се е подписала шеста в законопроекта за промени в Изборния кодекс.
" Първият човек в страната е подписан шести, след другите фурнаджийски лопати, които трансформират мнението си от през днешния ден до на следващия ден ", натърти Зарков, определяйки това като показателно за парламентаризма в страната.
Припомняме, на пленума на Българска социалистическа партия в неделя, Корнелия Нинова прикани своите депутати да изоставен Народното събрание. 74 от членовете на пленума поддържаха предлагането на Нинова. 33-ма пък бяха срещу. 3-ма се въздържаха
Червените оповестиха, че ще се върнат единствено избор на нов състав на ЦИК, връщане на преференциите и ново разискване на машинното гласоподаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР