Стейси Аластър стана първата жена, която е назначена за турнирен

...
Стейси Аластър стана първата жена, която е назначена за турнирен
Коментари Харесай

За първи път в историята: Жена стана турнирен директор на US Open

Стейси Аластър стана първата жена, която е назначена за турнирен шеф на Откритото състезание на Съединени американски щати в 140-годишната история на шампионата от " Големия шлем " в Ню Йорк. Новият турнирен шеф на US Open е някогашен президент и изпълнителен шеф на WTA, а от 2016 година работи в Американската тенис асоциация (USTA). Тя ще резервира поста си на основен изпълнителен шеф в отдел професионален тенис към USTA.

В понеделник от USTA оповестиха, че са премахнали 110 позиции в своята администрация и се чака скоро (има възможност това да се случи още идната седмица - б.р.) да оповестят каква ще е ориста на тазгодишното издание на US Open и дали надпреварата в Голямата ябълка въобще ще се състои. Турнирът би трябвало да стартира на 31 август, като се чака да има засилени ограничения за сигурност по време на конкуренцията, което може да откаже от присъединяване някои от водещите играчи при мъжете и дамите.

56-годишната канадка Аластър заменя досегашния турнирен шеф на US Open Дейвид Брюър, който заемаше тази позиция от 2012 година. Още предходната година от USTA оповестиха, че Брюър се отдръпва след края на US Open 2019.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР