Стереотипът, че жените са по-добри от мъжете що се отнася

...
Стереотипът, че жените са по-добри от мъжете що се отнася
Коментари Харесай

Жените ли са по-мултифункционални, или мъжете

Стереотипът, че дамите са по-добри от мъжете що се отнася до мултифункционалност най-накраят се оказва неправилен.

В продължение на години, митът, че дамите могат да извършват повече от една задача или активност по едно и също време по-добре от мъжете (особено на работа) продължава да съществува.

Но едно ново изследване, извършено от откриватели в Университета в Берген, към този момент потвърждава, че няма забележителна разлика в способността за многофункционалност сред половете.

Учените употребяват една задача, с цел да преценяват дали има разлика сред половете при осъществяването на доста задания по едно и също време.

За задачата те създават компютърна стратегия за подготовка на задания (КППЗ), която е проектирана по този начин, че да наподобява на ежедневните действия.

В КПЗЗ участниците - 66 дами и 82 мъже на възраст сред 18 и 60 години, се намират във виртуално 3D пространство, състоящо се от три стаи: кухня, складово помещение и съществена стая с маси и прожекционен екран.

От всеки участник се изисква да приготви помещение за срещи вид заседателна зала, като сложи столове, моливи и питиета на вярното място, като по едно и също време с това се занимава с разсейвания, като телефони позвънявания да вземем за пример.

След това откривателите съпоставят представянето на мъжете и дамите с няколко променливи, в това число цялостната акуратност на завършването на задачата, общото отработено време, стъпките при осъществяването на задачата, дали са се справили с прекъсващия активността им телефонен диалог по най-благоприятен метод и така нататък

Изследването стига до заключението, че няма разлики сред мъжете и дамите във връзка с осъществяването им на повече от една задача по едно и също време, написа Independent. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР