Степента, в която пътниците намират определено поведение за неприемливо по

...
Степента, в която пътниците намират определено поведение за неприемливо по
Коментари Харесай

Събувате ли се в самолета? Поведението на борда издава откъде са пътниците

Степента, в която пасажерите намират несъмнено държание за " недопустимо " по време на полет, може да зависи от произхода им, демонстрират данните в ново изследване, представени от CNBC.

Проучването на изследователската компания YouGov, извършено на 18 пазара, демонстрира, че европейците са по-склонни да се тормозят от несъмнено държание в самолетите, до момента в който жителите на Обединените арабски емирства одобряват като нещо обикновено доста от същите прояви. 

Какво е " недопустимо " и къде

Респондентите от Европа считат за неприемливи по време на полет потреблението на алкохол, неизползването на слушалки и ниската персонална хигиена.

Европейците също по този начин са минимум толерантни към тези, които отпускат обратно в оптималната степен седалките си, като близо 60% от далите отговор считат, че тази процедура е " ненапълно " или " изцяло " неприемлива.

Обратно, единствено 32% от интервюираните в ОАЕ считат, че отпущането на седалката е недопустимо, което е по-малко от междинното за международното изследване - 53%.

Респондентите в ОАЕ обаче се оказват най-толерантни към по-младите пасажери. Само 19% одобряват плачещите бебета за " неприемливи ", а по-малко от една трета се тормозят от шумни деца над четиригодишна възраст.

Въпреки това, има един проблем, който тормози респондентите от ОАЕ повече от европейските пасажери.

Близо 40% от тях показват, че обществените прояви на обвързаност са неприемливи спрямо 21% от европейците, които са споделили същото. 

Никой не обича пияни пасажери

Проучването демонстрира една обща точка на единодушие - съвсем всеобщо неуважение към пиянските изцепки във въздуха.

Според резултатите от изследването потреблението на алкохол се смята за най-неприемливия вид държание във всеки район, като в Северна Америка това е водещо за 77% от интервюираните, а в Европа - за 78%.

Анкетираните дами демонстрират още по-малка приемливост към пиянството. В международен мащаб 81% от дамите декларират, че пиянството е недопустимо, което е повече от 70% от господата.

Анкетираните дами са по-малко толерантни към всеки вид държание в изследването, като се изключи един - плачещите бебета. Само 21% ги дефинират като неприемливи, което е по-малко от 25% от мъжете в изследването.

Как се държатамериканците

Американците са по-склонни от междинното за света да считат за неприемливи дейности като персоналното обгрижване и свалянето на обувки по време на полет.

Според изследването те одобряват в по-малка степен плачещите бебета в съпоставяне със междинното за света и даже се нервират повече от шумните деца в самолетите.

Резултатите демонстрират, че американците са по-малко разтревожени от продължаващия проблем с отпущането на седалките (43% по отношение на приблизително 53% в международен мащаб).

По-малко американци се тормозят и от говорещи съседи на седалката (37% по отношение на 39% в международен мащаб).

Проучването регистрира обилни разлики сред възрастовите групи, като равнищата на непоносимост нарастват с възрастта.

По-младите американци на възраст сред 18 и 24 години са най-приемливи към държанието по време на полет, което е склонно да нервира другите пасажери.

Тези на възраст 55 и повече години са минимум толерантни, като съвсем трима от всеки четирима по-възрастни пасажери считат, че шумните деца в самолета са " неприемливи ".

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР