Степан Хиндлиян говори секунди след извънредното заседание на НКП. Председателят

...
Степан Хиндлиян говори секунди след извънредното заседание на НКП. Председателят
Коментари Харесай

Степан Хиндлиян: Ситуацията е тежка, феновете са разединени, но НКП е с принципна позиция

Степан Хиндлиян приказва секунди след изключителното съвещание на НКП. Председателят на Националния клуб на последователите на Левски съобщи, че Повод за срещата на почитателите бяха вчерашните диалози с премиера Бойко Борисов и бъдещето на " сините ".

Нищо не е станало през днешния ден. Имаше диалог, чуха се отзиви. Имаше представители на 25-26 фенски структури. Има в огромна степен единодушие по отношение на позицията. Разбира се, във почитател клубовете би трябвало да си беседват с членската маса, да я осведомят и да се вземе решение дали ще застанат зад една обща позиция, или ще се чуят разнообразни гласове.

Държим кардинална позиция през цялото време. Нали знаете, че има два отбора хора. Едните се интересуват по какъв начин наподобяват, какво ще кажат и по какъв начин ще ги възприемат други. Другите са кардинални и поредни. Изводите оставям на медиите и на хората, които имат задоволително мозък, с цел да разсъждават.

Налага ми се да бъда в медиите всеки ден. Повтарям едно и също, което омръзва на хората. Изчакваме представителите на почитател клубовете да осведомят структурите по места. След това НКП ще си каже окончателната дума. Имаше разнообразни фракции вътре. Вдругиден може да изляза и ще кажа - пет почитател клуба са на това мнение, 10 са на друго. В продължение на една седмица седяхме постоянни и монолитни, което беше най-правилната позиция на левскарската общественост. Основният извод след срещата при премиера през вчерашния ден е, че не е тъкмо по този начин.

Имаше стопляне на позициите и сигнали, че се гледа в една и съща посока. Основният извод от през вчерашния ден е, че не е тъкмо по този начин. От една седмица НКП в мое лице показваше своята позиция, че Левски е политически и стопански пленник. Това е теза, която НКП и Тръст синя България формулира преди повече от пет години. Ситуацията, в която се намира клубът сега, потвърждават правотата на тази теза. Казахме, че заставаме зад Левски, тъй като за нас има разлика. Вчера беше изразено същото мнение в министерски съвет. Там беше доказана тезата, че Левски е политически и стопански пленник, само че беше изразено мнение, че би трябвало да се застане твърдо зад притежателя. Не влизаме ли в матрицата на политически и икономическите зависимости, в случай че подкрепим притежателя. Левски наподобява нормализиран. Левски има притежател, който не е парашутист, за разлика от останалите. В същото време този притежател има проблем. Ако застанем зад него, какво поддържаме? Подкрепяме неговия бизнес интерес.

Левски ще го има постоянно. Трябва да се прави тънката разлика за това кои сме ние и какво пазиме. Който схваща тази разлика - добре. Който не я схваща, си е за негова сметка. Много мъчно е да се излезе от тази обстановка. Много мъчно е да не бъдем забъркани. Очевидно сме забъркани в тази обстановка и срещу волята си сме принудени да участваме някъде, където не желаеме.

Няма да се откажем от кардиналната си позиция. Ние не сме еднодневки и събирачи на лайкове. Г-н Божков сподели и на двете срещи с нас, че в случай че няма Лотария, няма да има финансиране. По публични данни господин Божков е най-богатият българин или е от най-богатите българи. Той сигурно може да откри метод да го направи. Може да му бъде лишен лицензът, само че в случай че има предпочитание и заявяваш, че имаш предпочитание да спасиш Левски, ще намериш предпочитание. Ще даваш по-малко пари, ще намериш хора, които да ти оказват помощ. Някой желае да ни хвърли в огъня и тук хората би трябвало да преценяват сами за себе си. Понеже ние сме задоволително диалогични и сме подготвени да помогнем на Левски, подаваме ръка на господин Божков и му споделяме: “Г-н Божков, дайте да търсим общ вид и да се разберем”. Няма да се уморя да дублирам тази теза: “Който желае да върви да се самозапалва пред Министерски съвет - да ходи”. Има хора, които са доста прочувствени и са на гребена на вълната. Искам да им кажа: “Помислете си!”.

Задължението на акционера е не да дава пари, а да печели от тях. Г-н Божков може да каже: “Ще давам 500 хиляди, ще намеря още хора, които да дават толкова”. Не мога да бъда в главата на господин Божков. Той е потвърдил, че има сериозен интелектуален капацитет. Прави доста вярна преценка на едни бъдещи обстановки. 6-8-10 месеца не се срещаше с почитателите, само че когато усети, че има напрежение, ни потърси. Имаме подготвеност да подадем ръка и можем да се срещнем още веднъж. Но да седнем и да си приказваме като равнопоставени страни, а не да заявяваме позиция - или сте с мен, или няма да има какво да подкрепяте.

Опитваме се да вършим нещо, само че в общи линии нещата се извъртат по подобен метод, че най-после сме отговорни. Това, което се случва сега, е голяма игра на нерви. Както е допустимо от на следващия ден да има нов притежател от вида Бащица, по този начин е допустимо и компаниите на господин Божков да продължат да устоят Левски. Нещата са кардинални. Може да се случи безусловно всичко. Основният проблем е, че има различия и левскарската общественост не стои монолитна.

Най-податливите почитатели на страсти значително са в нашата конструкция. Оставям го на вас да го тълкувате, както желаете. Има едно прелестно събитие в НДК на момчетата от Зона Б18. Свалям им шапка. Тези момчета вършат страхотни неща. Моята персонална молба е да им се обръща повече внимание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР