Стената на омразата между България и Македония, издигната от чужди

...
Стената на омразата между България и Македония, издигната от чужди
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Стената на омразата между България и Македония ще изчезне

Стената на омразата сред България и Македония, издигната от непознати сили, ще изчезне. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ журналистът Любчо Нешков.
„ Премиерите на България и Македония трансфораха доближаването на двете страни в необратим развой, тъй като заставайки пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград, споделят, че предишното ни сплотява и поглеждат напред. Те не ни занимават с това какви са били мустаците му и за какво е пристигнал в София “, съобщи журналистът, съобщи " Флагман "

„ С подписването на контракта за добросъседство България изтегли Македония от изолацията, в която се намираше, тъй като в случай че не бе се случило това, нямаше да се стигне до ускорения развой на договаряния с Гърция. 600 000 македонци идват всяка година в България. Да сте чували за произшествия? “, попита той.
„ Проблемът е границата. Поне две неща би трябвало да се ускорят, с цел да могат хората да стартират да усещат резултата от контракта. По време на празниците на границата се вият километрични опашки. Радвам се, че двамата министър председатели не говореха за предишното, а споделиха, че ще има нови гранични пунктове сред двете страни “, разяснява Нешков.
„ На 30 септември ще стане ясно дали Македония ще смени името си, само че страната реши да провежда референдум, тъй като в точка 4 от контракта с Гърция написа, че той влиза в действие, откакто бъде утвърден от парламентите на двете страни. Сигурен съм, че голямата част от тези, които ще вземат участие в референдума, ще гласоподават със „ За “, добави той.
„ Бившата ръководеща партия на Никола Груевски е опоскана. Тя бе най-богата, а в този момент нямат пари да платят тока и водата на централата си “, акцентира журналистът.
„ Лидерът на комитета, който ще провежда протест на референдума, е Янко Бачев, чиято партия се споделя „ Единна Македония “. Той е „ политикът “, който няма никаква социална поддръжка. Той се покатери по време на безредиците на 13 юни върху един полицейски БТР не с македонски, а с съветски байрак в ръка. Един от арестуваните признава, че са получавали пари “, съобщи Нешков.
„ Интересите на Русия са в основата на протеста. Македонците обаче не са виждали жив руснак. Русия не ги е освобождавала. Бъдещето на Македония е ясно. Стената на омразата ще изчезне “, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР