Стелиан Димитров е роден в Пловдив. Завършва актьорство в Театралния

...
Стелиан Димитров е роден в Пловдив. Завършва актьорство в Театралния
Коментари Харесай

С Лъжливи рими правим крачка към големия шоубизнес

Стелиан Димитров е роден в Пловдив. Завършва актьорство в Театралния лицей "Любен Гройс " в София. Освен по специалността, е работил и като всемирски хроникьор, а също е бил сценарист в "Господари на ефира ", "Шоуто на Азис " и други Застава зад първата имитаторска групировка в България. За малко се изявява и като реализатор в "Ара мюзик ". Създател е на една от най-големите акции за предварителна защита на опиати у нас "Продължи линията на живота си без дрога ". Автор е на самодейността "Аз помогнах ", отдадена на сирачета, както и на акции срещу насилието в учебните заведения. В момента е шеф на пиар и продуцентска компания "Plovdiwood Ent. ", чието име мечтае един ден да качи като надпис на някое от тепетата в Пловдив, по сходство на Холивуд. През последната година и половина насочва креативната си сила към основаването на продукцията "Лъжливи рими ", която от 12 септември ще се излъчва по Евроком.

"Засягаме подправените вести и корупцията по високите етажи "

- Как се стигна до концепцията да се снима първият хип-хоп сериал в България, Стелиане?
- Вдъхнови ни известният американски сериал "Империя ", отдаден на музикална компания за хип-хоп. Като го гледахме, си казахме: за какво да не се направи нещо сходно и в България?! Разбира се, не можем да стигнем равнището на "Империя ", където един епизод несъмнено коства 400-500 хиляди $.
- А вие по какъв начин се финансирахте в действителност?
- Имаме разнообразни спонсори. Същевременно обединихме напъните и цялото ноухау на моята компания "Plovdiwood Ent. " и на сътрудниците ми от "Devil Cinema ". Благодарение на двата екипа затваряме цикъла по основаването на сериала в съвсем всичките му форми.
- Колко време ви лиши изработката на "Лъжливи рими "?
- Първите стъпки започнахме да вършим при започване на предходната година - да обмисляме съществено концепцията, да пишем сюжета... Иначе самия сериал снимахме от края на ноември-началото на декември до юни, т.е. 6-7 месеца.
- За задачата какви места избрахте?
- Историята се развива главно в Пловдив, само че снимахме и в Стара Загора, и в София - в лечебни заведения, в питейни заведения, в жилища, в къщи, в офиси, в музикални студиа, в медии...
- Говорим за хип-хоп сериал, само че вие в действителност не залагате единствено на музикалното звучене...
- Не. В "Лъжливи рими " се преглеждат няколко линии. Едната визира фамилните, другарските и любовните връзки. Благодарение на двамата основни герои влизаме в фамилиите им: едното е оскъдно, другото е богато. Показваме по какъв начин живеят, какво мислят, има ли нещо общо сред тях, сходни ли са проблемите им. Същевременно залагаме на конфликта сред младото потомство и възрастните. Акцентираме и върху доста злободневни тематики - подправените вести и корупцията по високите етажи, тъй като на богатото момче-рапър татко му е регионален шеф, т.е. сме хванали и политиката. Буквално всичко, което се случва в днешния живот: по какъв начин бедните нямат осигуровки, че жилищата им са дребни, а тв приемниците огромни. Влизаме в същинската реалност - корумпирани и платени медии, опиати, престъпност, полиция, ГДБОП, интригите, лъжите... Акцентираме на ценностната система, която умира, на разрушаването на фамилните връзки, на срутва в другарството, на безспорната липса на доверие - даже на себе си. Общо взето, в тази посока размахваме пръст. Опитахме се да покажем днешната реалност, в която живеем, да разкрием младежът защо се бори.
- Темите в действителност са доста съществени. А по какъв начин се стигна до името "Лъжливи рими "?
- Аз го измислих. Защото този сериал е въодушевен от действителни лица и събития, т.е. доста от обстановките в него са безусловно заимствани от действителния живот - някои от нещата са се случвали на мои познати или близки, или на някой от екипа. Например снимаме епизода, в който майката на един от основните герои получава инсулт, а на сутринта ми се обаждат, че същинската му майка е откарана в болничното заведение със същия проблем... В сериала вземат участие рапърите Зипо и Слаш. Двете момчета са забавни, тъй като едното в действителност е богато в живота, а другото по-бедно. По-бедното обаче желае да зарадва майка си и стартира да основава подправен имидж, записва песни, прави псевдоинтервюта... Но в един миг му се постанова да продава опиати и оттова стават страшни неща. И тъй като всичко се основава на машинация, по тази причина нарекохме сериала "Лъжливи рими ".
- Как пробихте с него в малкия екран?
- О, това беше най-тежкото нещо. Идеята на продукцията е да представим напълно нови и недоказани имена в киното и сериалите. Но всички сътрудници и спонсори, с цел да ни поддържат, желаеха известни лица, държаха на потвърдени компании. Това беше доста огромна пречка и в действителност много мъчно влязохме в договаряния. Но благодаря на Евроком, че ни одобри задушевно. За тази телевизия това също е първият сериал, в който се включва.
- Какви други компликации изпитахте?
- Искахме кастингът да бъде в цяла България, с цел да стигне и до Пешо в Шумен, или Иван в Ловеч, или Пенка във Варна, няма значение. Допитахме се до няколко организации, които се занимават с подобен народен асортимент, само че това е супер огромна организация и е извънредно скъпо нещо. Тогава сътрудникът ми Стоян Стоянов ревизира по какъв начин се организират разнообразни кастинги по света и предложи да се постави такса от 10 лв. за присъединяване. Първо, с цел да се отсеят по-сериозните хора и, второ, с цел да се покрие част от някои разноски по организацията, като желанието ни беше да заложим и на огромна реклама във фейсбук. Но все пак ползата беше голям - над 8 хиляди индивида аплайваха.
- Наистина са доста. Числото е впечатляващо.
- Страшно беше, не впечатляващо! За телевизионни риалитита се записват по 2-3 хиляди, а при нас тройно повече! Някои пускаха по 5 имейла, да не би да не ги видим. Същевременно от разнообразни конкурентни компании започнаха да пращат сигнали, че вземаме пари на хората и ги мамим. Преиначаваха сумата, споделяха, че таксата е 20, 30, 40 лв.! Имам записан телефонен диалог по какъв начин една жена ме изнудва: желае хиляда лв., другояче ще популяризира, че сме измамници! Много хора се отдръпнаха, упрекнаха ни в какво ли не. Беше ужасно! Голяма лудница. Имаше и репортажи против нас. За един месец изгубихме част от спонсорите си, с други пък се борихме да ги запазим, трябваше да намерим нови местоположения, на които да снимаме, да проведем до дъно кастингите, да успокоим екипа, да стартираме да работим по сериала и да дадем цялата информация на прокуратура, икономическа полиция, бюрото по труда, данъчни и така нататък, и така нататък Това беше "най-хубавият " месец, който съм изживявал. Въпреки всичко обаче сериалът е подготвен и ще го покажем на цяла България. И мога да заявя, че с "Лъжливи рими " вършим крачка към огромния шоубизнес.
- Как си представяте фена на сериала?
- Ще го гледат всички, които следиха репортажите за кастинга и за фотосите... Ще е забавен на половината шоубизнес в България, тъй като направихме нещо новаторско. Все отново това е първият игрален сериал, който се продуцира от компании отвън София. Ще провокира вниманието на съвсем всички почитатели на хип-хопа. Телевизора на 12 септември ще си пуснат и злобарите, които ще понаплюят екипа или основните герои, единствено за това ще са пред екрана. Същевременно "Лъжливи рими " е за всички хора, които мечтаят да създадат нещо по-голямо и значимо с живота си в България.
- Заснехте 12 серии по 22 минути, само че имате концепция и за 13-а. Какъв е замисълът за финала?
- Имах много хрумвания по сериала, които не се осъществиха поради нелепите обвинявания, че лъжем хората. Много ме боли, че по този начин постъпиха някогашните ми работодатели, които излъчиха репортажи против продукцията. Но аз ги разбирам, помислили са, че има машинация, само че някак си не бяха задоволително готови. Трябваше да изчакат способените органи и прокуратурата да се произнесат, обаче взеха решение да ударят незабавно. А нашата цел с "Лъжливи рими " е да превърнем част от актьорите в сериала в новите звезди на България. Става дума за свежи и недоказани имена в киното и малкия екран, които получават късмет за изява и могат да пробият в шоубизнеса у нас. Да покажем, че с изключение на известните имена, има и други надарени хора в страната ни. 90% от техническия екип също е с дебют в снимането на сериали. Опитахме се, от една страна, да се приближим до известните в последно време уеб продукции, а от друга, да създадем нещо сходно на тежък игрален филм, само че формиран от къси епизоди. Много е надъхващо. Ние, младите, сме малко бунтари, леко ни е изкривена ценностната система и постоянно влизаме в борба и във война. Всичко това се вижда в "Лъжливи рими ". А 13-ата серия ще е бонус и ще бъде снимана, откакто се излъчат останалите. За задачата с екипа ще организираме събитие с артисти и почитатели на продукцията, което ще е част от последния епизод. Всичко зависи от интереса на феновете. Главният воин ще бъде прострелян. Ще пуснем игра с въпроса: "Кой съгласно вас е поръчал покушението против него и дали ще оживее? " И най-после ще разберем отговора...


Снимки Цветко Колчагов-Цеко


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР