Стела Узденова, акушер-гинеколог, разказа пред радио Спутник“ как възрастта на

...
Стела Узденова, акушер-гинеколог, разказа пред радио Спутник“ как възрастта на
Коментари Харесай

Коя е идеалната възраст за раждане на първо дете

Стела Узденова, акушер-гинеколог, описа пред радио „ Спутник “ по какъв начин възрастта на дамите, раждащи първата си рожба се е трансформирала през последните десетилетия.

Устойчива е наклонността тази възраст да пораства. Ако по-рано множеството бременни с първото си дете са били дами до 25 години, в този момент от ден на ден родилки са доста по-възрастни, сподели Узденова, която е член на Международната асоциация на акушер-гинеколозите.

Най-подходящия интервал за раждането на първородно дете е сред 20 и 35 години . Но тези, които са надхвърлили тази рамка, могат също да родят безвредно, изясни лекарят.

" На 20 години тялото е изцяло готово за раждането на дете - то е зряло, с подобаващ хормонален декор. След 35 година първото раждане може да се усложни, защото към този момент се демонстрират разнообразни разстройства, нормално под въздействие на околната среда, поради стрес или хронични болести. Това не значи, че не можете да имате деца по-късно. Децата са прелестни, би трябвало да опитваме на всяка възраст. Напоследък имаме много пациенти, които са родили първото си дете на 46. Това просто значи, че може да има някои особености и бременността може да не протече по този начин, както бихме желали ”, сподели Узденова.
 бебе iStock/Getty Images
Тя счита, че в случай че една жена за първи път забременее в зрелост, не би трябвало неотложно да изпадне в суматоха или да постъпи в клиниката, с цел да остане до раждането си.

" Когато една жена забременее, без значение от възрастта си тя би трябвало да се съветва постоянно с доктор. Веднага откакто се записва в предродилна клиника, се прави обстоен обзор, разкрива се дали има хронични болести и въз основа на тези данни се следи и нейното положение, и положението на плода.

Всичко това се прави съгласно рекомендациите на експертите “, поучава Узденова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР