Стела Първанова, директор Търговия и маркетинг и член на УС

...
Стела Първанова, директор Търговия и маркетинг и член на УС
Коментари Харесай

Лекторите на Retail in Detail: Стела Първанова

Стела Първанова, шеф " Търговия и маркетинг " и член на УС на " Кауфланд България "

© Капитал Още по тематиката
Лекторите на Retail in Detail: Кейт Маер

Криейтив шефът " Потребителско прекарване " на международно известното студио за архитектура и дизайн Gensler е създател на знакови планове в региона на ритейла
16 окт 2018
Лекторите на Retail in Detail: Кристиан Вершюрен

Генералният шеф на EuroCommerce ще приказва за провокациите в търговията във времената на смяна
12 окт 2018
Готови ли сте за бъдещето на търговията

Конференцията Retail in Detail ще е с фокус технологиите в бранша и какво ще желае потребителят
11 окт 2018 Лидерството би трябвало да е деяние, а не позиция и най-голямата комерсиална верига за бързооборотни артикули на българския пазар следва безусловно това предписание. От девет години насам локалното сдружение на немската Kaufland – " Кауфанд България " е закрепостен отличник по доходи от продажби. През 2017 година то е единственото в ритейла, чийто оборот приближава 1.8 милиарда лева, резултат над два пъти по-голям от този на втората и третата търговски вериги в класацията по доходи.

Kaufland е част от немската Schwarz Gruppe, която има повече 12 хиляди магазина в 29 страни. Очакванията са, че през 2018 година цената на продажбите на групата ще надвишават 100 милиарда евро. Местното сдружение " Кауфланд България " ръководи 58 хипермаркета в 33 града на страната.

Възходът на веригата в България стартира във време, в което търсенето се управлява най-много от ниските цени и опцията всичко да бъде открито на едно място. Днес конкуренцията е доста по-голяма, а добавената стойност и приятното прекарване в извършването на покупки са равнозначни на преференциалната цена потребителски цели. За да отговори на новите потребности Kaufland, също минава през развой на промени. Веригата стартира поетапно осъвременяване на магазините си и сменя освен образа, само че и философията си. През последните години тя доста обогати асортимента със здравословни и био храни, продължи да работи за положителното равновесие сред качество и цена и да уголемява наличието на лични марки, с цел да го реализира. Компанията прави непрекъснати вложения в нови технологии и е притежател на оценки за нововъведения и зелени практики.

През всички тези години пътя на измененията дружно с " Кауфланд България " минава и Стела Първанова. Тя е част от екипа на сдружението от стъпването на веригата на българския пазар през 2006 година През 2016 година поема поста на търговски шеф и става член на Управителния съвет. Била е на разнообразни управителни позиции в дирекция " Търговия и маркетинг ". Преди да се причисли към екипа на Kaufland работи в мениджмънта на Procter&Gamble и L’Oreal. Завършила е " Икономика и ръководство на промишлеността ".

Стела Първанова ще взе участие в дискусионния панел на форума Retail in Detail, който ще се организира на 30. октомври в Sofia Event Center. Темата на дебата е " Готова ли е бизнес средата в България да посрещне ритейла на бъдещето ", а измежду участниците в диалога ще бъдат изпълнителният шеф на Lidl Милена Драгийска- Денчева, ръководителят " Проекти и процеси " на Billa Стоян Тачев и ръководителят на борда на шефовете на " dm България " Андрей Петров.

Retail in Detail е първото профилирано събитие за бизнеса с бързооборотни артикули в България. За своето тринадесетгодишно битие форумът се утвърди като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти освен за FMCG търговията и производството, само че и за ритейл бранша като цяло.
През 2018 година събитието се концентрира върху новите трендове, които трансформират търговията на дребно в международен мащаб. Повече информация за програмата и изискванията за регистрация вижте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР