Стефка Костадинова посрещна с огромен букет и гореща прегръдка спечелилата

...
Стефка Костадинова посрещна с огромен букет и гореща прегръдка спечелилата
Коментари Харесай

Стефка Костадинова посрещна първата ни олимпийска медалистка в хокея

Стефка Костадинова посрещна с голям букет и гореща прегръдка спечелилата бронз на третите олимпийски зимни юношески игри Мария Руневска при завръщането й в България. Председателят на БОК поздрави и благодари на момичето, което донесе исторически първи олимпийски орден в хокея на лед.

Бронзовата Мария бе дълго приветствана от гласовитата агитка на децата от хокеен клуб " Славия ", които сами бяха създали трансперанти, плакати и един голям златен номер 5, с който игра на младежката олимпиада тяхната съотборничка. Заедно с Руневска дойдоха биатлонисти и скиори-алпийци, които също записаха влиятелни класирания и бяха поздравени от Стефка Костадинова.
 " Горди сме с триумфа на Мария, искам й доста сходни мигове в бъдеще. Това е четвърти орден за България от юношески зимни олимпиади и първи в хокея. Щастливи сме, че и този спорт към този момент е измежду спечелилите олимпийски оценки, имам вяра, че това ще притегли доста деца на пързалките в ледените дисциплини. Поздравявам и останалите наши състезатели в биатлона и в алпийските ски, които бяха равностойни на най-хубавите в света за тази възраст по време на игрите в Лозана. Надявам се да спечелим още оценки до края на младежката олимпиада ", сподели Костадинова, откакто дълго беседва с всеки от пристигналите и с част от посрещачите, измежду които бе и майката на Руневска.

Хокеят на лед към този момент е най-успешният български спорт на младежката олимпиада в Лозана с бронза на Мария и петото място на Нино Томов с интернационалния тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР